‘Google maakt eigen smartwatches met Android Wear’

Volgens geruchten werkt Google aan twee smartwatches met daarop Android Wear. De beide horloges zouden ronde beeldschermen bezitten, en vallen mogelijk onder de Nexus-familie.

De beide horloges hebben enkele verschillen. Er wordt vermoedelijk een kleine variant aangekondigd genaamd Swordfish, met enkel de basisfunctionaliteit van een smartwatch. Het grotere broertje zal Angelfish genoemd worden en bezit meer functionaliteit.

Swordfish

Over Swordfish is niet veel informatie bekend. Het body van dit horloge zal 42mm breed worden en 10,8mm dik; hierdoor is hij net iets dunner dan de Moto 360. De drie kleuren waarin deze

Moto 360
Moto 360

smartwatch geleverd zal worden zijn: zilver, titanium en roségoud. Een draaiende kroon rechts van het scherm – vergelijkbaar met die in de Apple Watch – zal gebuikt worden voor navigatie door de software. De schermen op Swordfish en Angelfish zullen volledig rond zijn, waardoor het ‘lekke band-effect’ van de Moto 360 niet aanwezig zal zijn.

Angelfish

De Angelfish zal schuin aflopen, waardoor de zijkant van het horloge uitkomt ter hoogte van het horlogebandje. Hierdoor zal het horloge niet hetzelfde hockeypuck-uiterlijk krijgen als de Moto 360. Aan de rechterzijde zal een kroon zitten voor de bediening, met daarboven en onder een kleiner knopje. Waarvoor deze knoppen gebruikt zullen worden, is nog niet bekend.

Met een diameter van 43.5mm en een dikte van 14mm is dit horloge iets forser dan zijn broertje. De kleur van de behuizing zal waarschijnlijk donkergrijs zijn. Door het grotere formaat past in passen in dit horloge een GPS, hartslagsensor en 4G.

Betrouwbaarheid

De website AndroidPolice is over het algemeen betrouwbaar met geruchten over Google-producten. Toch is het nooit zeker of deze horloges ooit op de markt zullen komen, aangezien bedrijven niet alle producten op de markt brengen. Google zou zelf smartwatches kunnen produceren om mensen bewust te maken van de potentie van Android Wear. Door tegenvallende verkopen zijn er momenteel maar weinig producten met Android Wear op de markt. Het lijkt dus een logische stap van Google om zelf de touwtjes in handen te nemen en een goed product te produceren.

Bron: AndroidPolice

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters