Google Maps 5.0 beschikbaar voor Android, met 3D en offline kaarten

Google heeft versie 5.0 van Google Maps in de Android Market gezet. Het nieuwe programma maakt het mogelijk om kaarten voor navigatie van tevoren op de telefoon binnen te halen, zodat de afhankelijkheid van een constante internetverbinding onderweg verdwijnt.

google maps 5.0

Dat laatste is vooral belangrijk voor mensen die hun data-abonnement liever niet in het buitenland gebruiken, omdat het afrekenen daar per megabyte gaat en veel geld kost. Doordat de ingevoerde route nu van tevoren op het Android-toestel wordt opgeslagen, wordt voorkomen dat onderweg de internetverbinding moet worden gebruikt.

Dit gaat overigens niet geheel op, want het is nog niet mogelijk om een kaart van een heel land of een ander omschreven gebied te cachen op het toestel. Alleen de route en de wijde omgeving wordt op het toestel opgeslagen. Wel is dit meestal voldoende voor een enkele rit, maar je moet niet ver de weg kwijtraken of ineens ergens anders heen gaan rijden. Dan moet er toch weer kaartinformatie worden gedownload.

Maar de cachemogelijkheden zijn dusdanig flink verbeterd in versie 5.0 dat dit minder zal voorkomen. De noodzaak om onderweg de dataverbinding te gebruiken is honderd keer verminderd, meldt Google. Zo komen gebruikers van Maps of Google Nav niet meer in de situatie dat bij een gebrekkige internetverbinding ineens niet meer genavigeerd kan worden. De kaart is er immers al, en de gps-verbinding werkt onafhankelijk van de internetverbinding.

Het is niet de enige verbetering. Ook is Google Maps nu – omdat het ovegestapt is naar een andere grafische weergave, gebaseerd op vectoren – in staat om 3D-beelden weer te geven. Dat doet Google Maps momenteel in een stuk of honderd grote wereldsteden, waar de contouren van de gebouwen op de navigatiekaart staan ingetekend.

Google meldt in een blogbericht dat Maps momenteel wereldwijd honderd miljoen gebruikers kent. Tien miljoen gebruiken regelmatig Google Navigatie.

Bron: Google Mobile

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters