Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar

Google wil zich de komende jaren gaan focussen op de volgende miljard gebruikers. Niet uit Nederland, Engeland of Amerika, maar ontwikkelingslanden. Markten als India en Indonesiƫ groeien nu zo snel dat ze veel westerse landen in gaan halen, of zelfs al in hebben gehaald. Maak kennis met Google Maps Go.

Op naar de volgende miljard gebruikers

Het zijn echter een heel ander soort consumenten. Ze hebben minder te besteden, hebben niet altijd toegang tot een elektriciteitsbron en het bereik is ronduit belabberd in de meeste gevallen. Dat is de reden dat iPhones er niet echt aan slaan. Goedkope Chinese merken zoals Xiaomi scoren er wel. De fabrikant bracht onlangs de Xiaomi Redmi 5 uit, een spotgoedkope budgettopper met dunne schermranden.

Google Maps Go

Terug naar Google. De zoekgigant introduceerde onlangs Android Oreo Go Edition, een lichte versie van Android. Ook de meest populaire apps van Google krijgen dezelfde behandeling: onder andere Gmail Go, Files Go, en nu ook Google Maps Go. Die apps zitten allemaal standaard in Oreo Go Edition, maar enkel de bestandsbeheer-app was wereldwijd in de Play Store te vinden.

Google Maps Go: minder data en batterij

Daar is nu verandering in gekomen. De zoekgigant heeft Google Maps Go wereldwijd uitgerold. Elke smartphone met Android 4.1 of nieuwer kan gebruik maken van de data- en batterijzuinige app. Dat is goed nieuws, want wie wordt er nou niet blij van een betere accuduur? Bovendien zit je zo minder snel aan je datalimiet. Hier kun je de nieuwe app downloaden.

Sure, het ziet er iets minder flitsend uit, maar nu kun je ook met slecht bereik navigeren. Check ook Datally, een andere app van Google die nu in de Play Store te vinden is. Daarmee krijg je een overzicht van hoe je data verbruikt wordt. Vervolgens kun je met een druk op de knop apps beperken die je abonnement leegslurpen. Handig!

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters