Google Maps en Earth ontvangen sterk verbeterde satellietfoto’s

De foto’s van Google Maps en Google Earth zijn een stuk scherper geworden dankzij nieuwe satellietfoto’s van NASA’s Landsat 8.

Google Maps

Google heeft zojuist een grote update uitgebracht voor zowel Google Maps als Google Earth, zo kondigde het bedrijf vanochtend aan. Beide diensten maken vanaf nu gebruik van beelden van NASA’s Landsat 8 satelliet, waardoor Maps en Earth nu veel scherpere en meer gedetailleerde foto’s tonen. Door selecte delen van de wereld met heldere luchten te combineren kunnen Maps en Earth nu ook wolken elimineren en zo elk hoekje van de aarde haarscherp aan de gebruiker laten zien.

Landsat 8

De satellietfoto’s van Google Maps en Google Earth waren voor het laatst geüpdatet in 2013. Google gebruikte toen foto’s van de minder capabele Landsat 7, een satelliet die bovendien ook nog kampte met hardware problemen waardoor delen van de foto’s mistten. Nu zijn alle foto’s geheel compleet en kun je dus elk hoekje en gaatje van de aarde bekijken, van delen van Afrika waar nooit mensen komen tot het schoolplein van je basisschool. Je kunt op de foto hieronder zien hoe groot verschil de nieuwe satellietfoto’s van de Landsat 8 maken:

Google Maps

700 biljoen pixels

Google’s nieuwe mozaïek bestaat volgens de zoekgigant uit een perabyte aan data en meer dan 700 biljoen pixels. Het bedrijf kan de satellietfoto’s gebruiken omdat NASA alle beelden open source heeft gemaakt, in samenwerking met de United States Geological Survey. De beelden zijn niet alleen handig om je eigen achtertuin mee te bekijken, maar worden ook door wetenschappers gebruikt om veranderingen in de natuur te meten en de verspreiding van ziektes te volgen.

Google Earth

De update wordt op dit moment naar Google Maps uitgerold dus het zou kunnen dat de nieuwe beelden niet meteen opduiken. Google Earth heeft wel meteen al toegang tot de nieuwe satellietfoto’s, mits je de nieuwste update hebt geïnstalleerd.  Hoe scherp is jouw achtertuin?

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters