Google Maps en Earth ontvangen sterk verbeterde satellietfoto’s

De foto’s van Google Maps en Google Earth zijn een stuk scherper geworden dankzij nieuwe satellietfoto’s van NASA’s Landsat 8.

Google Maps

Google heeft zojuist een grote update uitgebracht voor zowel Google Maps als Google Earth, zo kondigde het bedrijf vanochtend aan. Beide diensten maken vanaf nu gebruik van beelden van NASA’s Landsat 8 satelliet, waardoor Maps en Earth nu veel scherpere en meer gedetailleerde foto’s tonen. Door selecte delen van de wereld met heldere luchten te combineren kunnen Maps en Earth nu ook wolken elimineren en zo elk hoekje van de aarde haarscherp aan de gebruiker laten zien.

Landsat 8

De satellietfoto’s van Google Maps en Google Earth waren voor het laatst geüpdatet in 2013. Google gebruikte toen foto’s van de minder capabele Landsat 7, een satelliet die bovendien ook nog kampte met hardware problemen waardoor delen van de foto’s mistten. Nu zijn alle foto’s geheel compleet en kun je dus elk hoekje en gaatje van de aarde bekijken, van delen van Afrika waar nooit mensen komen tot het schoolplein van je basisschool. Je kunt op de foto hieronder zien hoe groot verschil de nieuwe satellietfoto’s van de Landsat 8 maken:

Google Maps

700 biljoen pixels

Google’s nieuwe mozaïek bestaat volgens de zoekgigant uit een perabyte aan data en meer dan 700 biljoen pixels. Het bedrijf kan de satellietfoto’s gebruiken omdat NASA alle beelden open source heeft gemaakt, in samenwerking met de United States Geological Survey. De beelden zijn niet alleen handig om je eigen achtertuin mee te bekijken, maar worden ook door wetenschappers gebruikt om veranderingen in de natuur te meten en de verspreiding van ziektes te volgen.

Google Earth

De update wordt op dit moment naar Google Maps uitgerold dus het zou kunnen dat de nieuwe beelden niet meteen opduiken. Google Earth heeft wel meteen al toegang tot de nieuwe satellietfoto’s, mits je de nieuwste update hebt geïnstalleerd.  Hoe scherp is jouw achtertuin?

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go EX Raid Battles

Dit gaat er nu veranderen in Pokémon Go lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters