Google Maps krijgt advertenties op de kaart

Google Maps wordt een stuk voller, binnenkort zal je kaart vol staan met gepromote pins van lokale bedrijven. Wordt er op de pin gedrukt dan komen er een aantal goeie deals tevoorschijn.

Google MapsGoogle Maps

Wil je naar je familie toe en kom je onderweg langs een McDonald’s, dan kan je binnenkort verwachten dat je een pop-up te zien krijgt van de McDonalds als je er langs rijdt. Google Maps gaat bedrijven promoten. Als je voortaan zoekt naar het huis van een vriend of een leuke boswandeling dan krijg je voortaan ook pins te zien van bedrijven, in het geval van McDonald’s zou de pin eruitzien als een groene cirkel met een gele M, het logo verschijnt op de pin. Als je de route navigatie aanzet dan zal je bij afslagen op de snelweg een pop-up krijgen van het bedrijf met een knop om een tussenstop te maken. Naast de titel verschijnt er een paars blokje met Ad erin die aangeeft dat het een advertentie is. Jerry Dischler, vice president van product management voor AdWords, Google’s advertentie service verteld dat er geen manier is om de gepromote pins uit te schakelen.

Google MapsI/O

De veranderingen zijn een poging van Google om meer geld te verdienen met Maps. Google maakte dit bekend tijdens Google’s I/O conferentie. De CEO, Sundar Pichai, wil dat Google je nog meer gaat helpen in het dagelijkse leven, van restaurants vinden tot skivakantie gebieden. Met het tonen van advertenties kunnen gebruikers nog beter worden bediend, aldus Sundar. Het is nog maar de vraag in hoeverre gebruikers op deze vorm van advertisement gaan waarderen. Een korte rondvraag op de redactie leerde ons namelijk dat helemaal niemand hier op zit te wachten.

Google

Het is niet raar dat Google de advertenties promoot, Google verdient veel geld aan advertenties. Als je ooit heel erg hongerig bent en je rijdt op de A7 dan weet je door Google Maps tenminste waar de dichtstbijzijnde McDonald’s is.

Bron: adwords.com

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters