Je kunt nu met Google Maps bijhouden waar je Pokémon hebt gevangen

Google heeft een nieuwe functie aan Google Maps toegevoegd waarmee je kunt bijhouden waar je precies Pokémon hebt gevangen.

Pokémon Go

Pokémon Go is nog altijd een grote hype, ondanks het afnemende aantal actieve spelers. Veel trainers zijn afgehaakt omdat het augmented reality spelletje uiteindelijk toch net wat te repetitief werd. Naast het vangen van Pokémon en het veroveren van gyms is er simpelweg niet zoveel te doen in Pokémon Go. Dat is zonde, want nog nooit is een mobiel spel zo populair geweest. Niantic Labs heeft dan ook verschillende grote nieuwe functies in de pijplijn zitten, zoals het ruilen van Pokémon en het vechten tegen andere trainers. Eind vorige week kondigde de ontwikkelaar een functie genaamd Buddy Pokémon aan, waarmee je een Pokémon kunt kiezen die met je mee loopt in het spel.

Google Maps

Ondertussen proberen ook andere bedrijven een graantje mee te pikken van de grote hype. Kledingwinkels zoals Coolcat hebben opeens Pikachu-truien in de schappen liggen, ijskraampjes hebben een Pokémon-smaak en grote ketens gebruiken gretig lures om nieuwe klanten naar hun filialen te lokken. Nu kunnen we ook Google aan dat rijtje toevoegen, want je kunt nu je Pokémon Go speelsessies op Google Maps bijhouden. Het cirkeltje is dus helemaal rond: Pokémon Go is juist ontstaan door een 1 april grap van Google Maps.

Tijdlijn

Misschien was je al bekend met een Google Maps gedeelte genaamd “Tijdlijn”. Zoals de naam al doet vermoeden is het een overzicht van waar je allemaal geweest bent in de afgelopen jaren. Zolang je GPS altijd aan hebt staan of je vaak met wifi verbonden bent kun je zo zeer gedetailleerd terug zien wat je in de afgelopen tijd allemaal hebt uitgevoerd. Hoe je bijvoorbeeld naar school fietste, naar welke winkels je bent geweest en welke route je naar je vakantieadres hebt genomen.

Pokémon Go Google Maps

Pokémon vangen

De service van Google kan automatisch herkennen of je bijvoorbeeld aan het autorijden of fietsen bent. Sinds vandaag kan je met de Tijdlijn-functie ook bijhouden waar je Pokémon hebt gevangen. Dat is uitermate handig als je wil bepalen waar je al ben geweest en welke exemplaren je waar hebt gevangen. Het zal je leven als Pokémon Go speler niet veranderen, maar toch is het een handig extraatje dat zeker van pas kan komen. Of Google de boot gemist heeft nu de hype afneemt ligt totaal aan wat Niantic Labs met het augmented reality spelletje gaat doen.

Bron: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters