Google Maps krijgt wifi-only modus en meer

Google heeft zijn Google Maps-applicatie zojuist voorzien van een update die twee interessante functies toevoegt aan de applicatie.

Wifi-only

Een eerste nieuwe functie in Google Maps is de wifi-only functie. Zoals de naam doet vermoeden, zorgt deze functie ervoor dat Google Maps enkel nog wifi zal gebruiken. Dit om je databundel te sparen wanneer je bijvoorbeeld aan het roamen bent. Als je de functie activeert zul je wel een melding krijgen dat Maps nog altijd een heel kleine hoeveelheid aan data van zal verbruiken wanneer je mobiele data aanstaat. Maar de hoeveelheid data dat er wordt verbruikt, is drastisch minder dan wanneer je de functie niet zou aanzetten. Eenmaal de functie is geactiveerd zal er een blauwe balk boven de kaart verschijnen met daarin “wifi only”.

Google Maps wifi-only

Om maps, met deze functie aan, te kunnen gebruiken zul je wel eerst een bepaald gedeelte van een kaart moeten downloaden en de route laten berekenen wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Anders zul je niet kunnen navigeren.

Notificaties over vertragingen OV

De tweede functie is een functie die mij heel erg interessant lijkt. In de update voor Google Maps heeft Google namelijk ook een functie toegevoegd aan zijn applicatie die het mogelijk maakt om notificaties te krijgen wanneer er vertragingen zijn bij het openbaar vervoer. Je kunt de notificaties personaliseren door ze enkel te krijgen voor een bepaalde bus of tram. Lekker handig voor wanneer je veel gebruik maakt van het OV.

Google Maps OV notificiaties

Geen echte update

Hoewel de twee net besproken functies toegevoegd zullen worden aan Maps via een update, is het geen update voor Maps die je in de Google Play Store kunt downloaden. Google heeft er namelijk voor gekozen een server side-update te gebruiken. Wat dit inhoudt is dat de update voor Goolge Maps via de servers van Maps naar alle Android-toestellen (met de meest recente versie van Google Maps) gepusht zal worden. Om overbelasting te voorkomen, wordt de update niet onmiddelijk naar iedereen uitgerold. Het kan dus goed zijn dat jij de update al wel binnen hebt terwijl wij er nog een week op moeten wachten. Of de update er ook voor iOS zal komen is vooralsnog onduidelijk.

Bron en foto’s: AndroidWorld en AndroidPolice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters