'Google Maps Navigatie binnenkort offline te gebruiken'

Volgens een welingelichte bron uit de Nederlandse telecomindustrie gaat Google binnenkort een offline-versie van Google Maps Navigatie aanbieden. Daarmee wordt het ook mogelijk om ook in het buitenland gratis te navigeren.

Screenshot Google maps navigatie

En daarmee zet Google haar navigatiesoftware weer op gelijke voet met de Ovi Maps-software van Nokia. Een concurrent die overigens in de toekomst nog belangrijker zal worden, omdat die ook naar Windows Phone 7 gebracht zal worden naast de versie die op het uitstervende Symbian te vinden is.

Het is al sinds de introductie van Google Maps Navigatie mogelijk om offline te navigeren, zo werd al vorig jaar bekend, maar dat is verre van ideaal en werkt niet meer als je van je oude route afwijkt. Dat zal nu dus opgelost gaan worden volgens onze bron.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is niet bekend, maar duidelijk is wel dat het om volledige offline navigatie gaat, zo wist de bron te melden aan All About Phones. Dus met kaarten die je kunt laden op je telefoon en vervolgens overal en altijd kunt oproepen om te navigeren. We kunnen ons voorstellen dat er wel wat minder functies aanwezig zullen zijn in de offline-modus.

De nieuwe functionaliteit van Google Maps moet deze zomer al beschikbaar worden middels een update van de applicatie. De informatie zou afkomstig zijn van een toestel leverancier die Android-smartphones fabriceert.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters