'Google Maps Navigatie binnenkort offline te gebruiken'

Volgens een welingelichte bron uit de Nederlandse telecomindustrie gaat Google binnenkort een offline-versie van Google Maps Navigatie aanbieden. Daarmee wordt het ook mogelijk om ook in het buitenland gratis te navigeren.

Screenshot Google maps navigatie

En daarmee zet Google haar navigatiesoftware weer op gelijke voet met de Ovi Maps-software van Nokia. Een concurrent die overigens in de toekomst nog belangrijker zal worden, omdat die ook naar Windows Phone 7 gebracht zal worden naast de versie die op het uitstervende Symbian te vinden is.

Het is al sinds de introductie van Google Maps Navigatie mogelijk om offline te navigeren, zo werd al vorig jaar bekend, maar dat is verre van ideaal en werkt niet meer als je van je oude route afwijkt. Dat zal nu dus opgelost gaan worden volgens onze bron.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is niet bekend, maar duidelijk is wel dat het om volledige offline navigatie gaat, zo wist de bron te melden aan All About Phones. Dus met kaarten die je kunt laden op je telefoon en vervolgens overal en altijd kunt oproepen om te navigeren. We kunnen ons voorstellen dat er wel wat minder functies aanwezig zullen zijn in de offline-modus.

De nieuwe functionaliteit van Google Maps moet deze zomer al beschikbaar worden middels een update van de applicatie. De informatie zou afkomstig zijn van een toestel leverancier die Android-smartphones fabriceert.

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

Android P nieuwe features

Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

onbekende beller blokkeren

Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters