'Google Maps Navigatie binnenkort offline te gebruiken'

Volgens een welingelichte bron uit de Nederlandse telecomindustrie gaat Google binnenkort een offline-versie van Google Maps Navigatie aanbieden. Daarmee wordt het ook mogelijk om ook in het buitenland gratis te navigeren.

Screenshot Google maps navigatie

En daarmee zet Google haar navigatiesoftware weer op gelijke voet met de Ovi Maps-software van Nokia. Een concurrent die overigens in de toekomst nog belangrijker zal worden, omdat die ook naar Windows Phone 7 gebracht zal worden naast de versie die op het uitstervende Symbian te vinden is.

Het is al sinds de introductie van Google Maps Navigatie mogelijk om offline te navigeren, zo werd al vorig jaar bekend, maar dat is verre van ideaal en werkt niet meer als je van je oude route afwijkt. Dat zal nu dus opgelost gaan worden volgens onze bron.

Hoe het er allemaal precies uit gaat zien is niet bekend, maar duidelijk is wel dat het om volledige offline navigatie gaat, zo wist de bron te melden aan All About Phones. Dus met kaarten die je kunt laden op je telefoon en vervolgens overal en altijd kunt oproepen om te navigeren. We kunnen ons voorstellen dat er wel wat minder functies aanwezig zullen zijn in de offline-modus.

De nieuwe functionaliteit van Google Maps moet deze zomer al beschikbaar worden middels een update van de applicatie. De informatie zou afkomstig zijn van een toestel leverancier die Android-smartphones fabriceert.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters