Google Maps Navigatie wordt aangezet in Nederland – Update

Google heeft haar gratis navigatiefunctie binnen Google Maps nu eindelijk in Nederland aangezet. De software was er al langer, maar de functie was tot voor kort nog uitgeschakeld door Google.

Google Maps Navigation

Begin november was het in Amerika al zover: gratis navigatie van Google binnen Google Maps. In het half jaar erna waren er enkele geruchten dat dit in Europa niet mogelijk zou zijn, maar na lang wachten heeft Google de functie vandaag ook in Nederland en België aangezet. Gebruikers die een toestel met als besturingssysteem Android van versie 1.6 of hoger hebben kunnen vanaf nu gratis navigeren via Google Maps, zo blijkt uit reacties op Twitter.

De navigatiesoftware werkt volgens het zogenaamde turn-by-turn systeem en laat je precies zien wat je moet doen. Je kunt verschillende lagen over de kaart leggen, onder andere een satellietweergave en in sommige gebieden verkeersinformatie. Ook streetview is tijdens het navigeren beschikbaar, hoewel dat natuurlijk alleen voor de bijrijder bedoeld is.

Update op 9/6/2010 om 12:00 uur:

Google heeft middels een persbericht officieel laten weten dat het inderdaad haar navigatie voor Android in Nederland gelanceerd heeft. De applicatie is nog beta maar zou snel uitgebreid worden met nieuwe functionaliteiten. Telefoons met Android 1.6 en hoger kunnen gebruik maken van gratis navigatie van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Wave gebruiker -

  Op de Jet kan je wel Android installeren wat dan weer betekent dat het wel kan:D ga naar de plaatselijke telefoon turk en vraag of hij het er ff op zet (kost je mischien 25 euri)

  Maar ik heb de WAVE (samsung) kan het daar ook op???

  1. Dominick -

   Nee, en ook nee. Er zijn wel wat projectjes om Android naar de Jét te porten, maar voor zover ik weet werkt dat niet goed en is het zeker niet bruikbaar voor dagelijks gebruik. Mocht het dat wel zijn dan hoor ik dat trouwens graag 😛

   Voor de Wave is het ook niet mogelijk vanwege het Bada-besturingssysteem.

 2. Para -

  Hallo,

  even een vraagje, ik heb een iPhone 3gs, kan ik daar ook dat google maps navigatie opdoen?

  En hoe kan ik dat erop zetten?

  Alvast bedankt:)

 3. gwystyl2 -

  Ik heb het vanochtend geprobeerd met een aangepaste versie van Google maps; vanmiddag maar eens kijken of het met de gewone Google Maps beter werkt 🙂

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters