Google Maps-update zorgt voor offline kaarten op Android

Google heeft een update vrijgegeven van haar Maps-applicatie voor Android. Als belangrijkste nieuwe functionaliteit kunnen nu steden gedownload worden en offline geraadpleegd worden.

Google Maps offline

Google heeft de update van haar app via haar blog bekend gemaakt. De update zorgt ervoor dat kaarten gedeeltelijk offline opgeslagen kunnen worden. Volgens Google kunnen zo prima grote steden als Londen en Parijs offline opgeslagen worden en vervolgens zonder dataverbinding geraadpleegd worden. Het idee is dat je dan geen data meer nodig hebt als je op vakantie gaat en zo onnodig op kosten gejaagd wordt.

Uit een test van All About Phones blijkt dat de app een groot gedeelte van Nederland kan downloaden. In totaal kan een kwart per keer van het land offline opgeslagen worden a 60MB. Google heeft aangegeven dat je maximaal zes stukken kunt downloaden waardoor het mogelijk wordt om heel Nederland op te slaan op je telefoon. Ook kan er offline genavigeerd worden, mits het gebied opgeslagen is waar binnen je wilt navigeren met Navigation.

Google Maps offline

 

Google Maps offline

 

Google Maps offline

 

Google Maps offline

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. elian -

  Dit is toch niet een nieuwe functie? Hoewel dit verder is verbeterd (volgens mij grotere kaarten in één keer, toegankelijker en standaard aan gezet), zit dit er al ongeveer een jaar in.

 2. xanion -

  Weten jullie dat zeker? Want ik heb verschillende berichten gelezen waarin stond dat de offline maps niet gebruikt konden worden in de navigatie.

  1. Danijel -

   We hebben in onze test over het hoofd gezien dat 3G nog aan stond, heb het even opnieuw getest en het kan inderdaad niet 🙁 Aangepast.

 3. djbosanac -

  dit vind ik nou een goede dienst, net voor de vakantie even via wifi je kaarten downloaden waar je naar toe wilt gaan, of delen waar je niet bekend ben, en zo gewoon offline cruizen.

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters