'Google Maps voor iOS al ingeleverd bij Apple ter beoordeling'

The Guardian meent dat Google haar Maps-applicatie al heeft ingeleverd bij Apple om vrij te geven in de App Store. Apple zelf zou nog van niets weten en er heerst nu onduidelijkheid of de app al klaar is of niet.

Google Maps

Door een artikel van The Guardian is wat commotie ontstaan over een eventuele app van Google met haar Maps-software erin voor iOS. In het artikel suggereert de krant dat Google haar app klaar heeft liggen voor iOS waarna vervolgens een bekende ontwikkelaar bevestigd dat de app al is ingeleverd bij Apple ter goedkering. Apple zou de app nu testen en op een gezet tijdstip vrijgeven waarna hij te downloaden zou zijn in de App Store.

Ondertussen beweert weer een andere insider bij Apple dat het helemaal niet het geval is. Met een simpele ‘nope’ geeft hij aan dat Google nog helemaal geen app heeft ingeleverd bij Apple en dat diens grote aartsrivaal dan ook van niets afweet.

De waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen, al menen veel mensen dat Apple de app validatie frustreert, net zoals het dat ook gedaan heeft met de Google Voice Search-app voor iOS. Apple zou er niet van gediend zijn dat Google betere apps maakt voor iOS die Apple standaard zelf al aanbiedt in haar eigen systeem. Zo willen veel klanten Google Maps weer terug omdat Apple’s eigen Maps-app op veel vlakken nog te kort schiet. Een medewerker van Google heeft zelf al eens eerder aangegeven dat ze druk bezig zijn met een iOS-app van Google Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jarno -

    "Google zou er niet van gediend zijn dat Google betere apps maakt voor iOS die Apple standaard zelf al aanbiedt in haar eigen systeem." Ik gok dat Apple er niet van is gediend dat de apps van Google beter zijn.

    Los daarvan zou ik het een hele stunt vinden van Google als ze de app helemaal niet aanbieden. Doen ze niet, dat kost ze teveel geld, maar het zou wel sterk zijn van ze. Gewoon om een signaal af te geven naar Apple gebruikers: wil je Google Maps, dan wordt het tijd dat je over gaat op Android.

WhatsApp taggen

WhatsApp laat je binnenkort elk type bestand delen lees verder

Snap Map

Stalk je vrienden met de Snapchat’s Snap Map lees verder

Pokémon Go

Zo zijn legendarische Pokémon binnenkort in Pokémon Go te vangen lees verder

Apple iOS Memories schitterende reclame

Videobyte: Apple toont ontroerende reclame voor iOS Memories lees verder

Pokémon Go

Zo werken de nieuwe Gyms in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go update

Grote update Pokémon Go introduceert nieuwe Gyms, co-op Raids en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters