'Google Maps voor iOS al ingeleverd bij Apple ter beoordeling'

The Guardian meent dat Google haar Maps-applicatie al heeft ingeleverd bij Apple om vrij te geven in de App Store. Apple zelf zou nog van niets weten en er heerst nu onduidelijkheid of de app al klaar is of niet.

Google Maps

Door een artikel van The Guardian is wat commotie ontstaan over een eventuele app van Google met haar Maps-software erin voor iOS. In het artikel suggereert de krant dat Google haar app klaar heeft liggen voor iOS waarna vervolgens een bekende ontwikkelaar bevestigd dat de app al is ingeleverd bij Apple ter goedkering. Apple zou de app nu testen en op een gezet tijdstip vrijgeven waarna hij te downloaden zou zijn in de App Store.

Ondertussen beweert weer een andere insider bij Apple dat het helemaal niet het geval is. Met een simpele ‘nope’ geeft hij aan dat Google nog helemaal geen app heeft ingeleverd bij Apple en dat diens grote aartsrivaal dan ook van niets afweet.

De waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen, al menen veel mensen dat Apple de app validatie frustreert, net zoals het dat ook gedaan heeft met de Google Voice Search-app voor iOS. Apple zou er niet van gediend zijn dat Google betere apps maakt voor iOS die Apple standaard zelf al aanbiedt in haar eigen systeem. Zo willen veel klanten Google Maps weer terug omdat Apple’s eigen Maps-app op veel vlakken nog te kort schiet. Een medewerker van Google heeft zelf al eens eerder aangegeven dat ze druk bezig zijn met een iOS-app van Google Maps.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters