'Google Maps voor iOS al ingeleverd bij Apple ter beoordeling'

The Guardian meent dat Google haar Maps-applicatie al heeft ingeleverd bij Apple om vrij te geven in de App Store. Apple zelf zou nog van niets weten en er heerst nu onduidelijkheid of de app al klaar is of niet.

Google Maps

Door een artikel van The Guardian is wat commotie ontstaan over een eventuele app van Google met haar Maps-software erin voor iOS. In het artikel suggereert de krant dat Google haar app klaar heeft liggen voor iOS waarna vervolgens een bekende ontwikkelaar bevestigd dat de app al is ingeleverd bij Apple ter goedkering. Apple zou de app nu testen en op een gezet tijdstip vrijgeven waarna hij te downloaden zou zijn in de App Store.

Ondertussen beweert weer een andere insider bij Apple dat het helemaal niet het geval is. Met een simpele ‘nope’ geeft hij aan dat Google nog helemaal geen app heeft ingeleverd bij Apple en dat diens grote aartsrivaal dan ook van niets afweet.

De waarheid zal waarschijnlijk ergens in het midden liggen, al menen veel mensen dat Apple de app validatie frustreert, net zoals het dat ook gedaan heeft met de Google Voice Search-app voor iOS. Apple zou er niet van gediend zijn dat Google betere apps maakt voor iOS die Apple standaard zelf al aanbiedt in haar eigen systeem. Zo willen veel klanten Google Maps weer terug omdat Apple’s eigen Maps-app op veel vlakken nog te kort schiet. Een medewerker van Google heeft zelf al eens eerder aangegeven dat ze druk bezig zijn met een iOS-app van Google Maps.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. jarno -

    "Google zou er niet van gediend zijn dat Google betere apps maakt voor iOS die Apple standaard zelf al aanbiedt in haar eigen systeem." Ik gok dat Apple er niet van is gediend dat de apps van Google beter zijn.

    Los daarvan zou ik het een hele stunt vinden van Google als ze de app helemaal niet aanbieden. Doen ze niet, dat kost ze teveel geld, maar het zou wel sterk zijn van ze. Gewoon om een signaal af te geven naar Apple gebruikers: wil je Google Maps, dan wordt het tijd dat je over gaat op Android.

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters