Google-medeoprichter: 'Fragmentatie Android valt erg mee'

Als wordt gewezen naar de nadelen van Android, gaat het vaak over de fragmentatie van dat besturingsssyteem. Maar het valt juist enorm mee met die fragmentatie, vindt Rich Miner, medeoprichter van Google.

'Google stelt elke fabrikant in staat om een Nexustelefoon te maken' androidify

Android is de afgelopen jaren gefragmenteerd geraakt omdat fabrikanten hun telefoons niet van updates voorzagen, of daar erg laat mee kwamen. Zo kon het gebeuren dat er vele versies van het besturingssysteem circuleerden, terwijl er van besturingssysteem iOS van de iPhone altijd maar één versie circuleert, en wel de laatste. Van fragmentatie bij dat platform is dan ook geen sprake: iOS heeft altijd de laatste updates.

Bezitters van een Androidtelefoon moeten altijd maar afwachten of hun toestel een update krijgt als Google een nieuwe versie aankondigt. Sommige fabrikanten beginnen er helemaal niet aan. Maar volgens Google-oprichter Rich Miner valt het erg mee met die fragmentatie. De laatste tijd zijn fabrikanten tot inkeer gekomen, en leveren ze hun nieuwe toestellen direct met de laatste versie van het mobiele besturingssysteem af bij de klant. Ook updates verschijnen sneller. Dat heeft tot gevolg dat momenteel meer dan zestig procent van alle Androidapparaten nu op een 4.x-versie van het OS runt. Dus op Ice Cream Sandwich, Jelly Bean 4.1 of Jelly Bean 4.2.

Minder vindt de klachten over fragmentatie dan ook overdreven. Volgens hem zijn veruit de meeste eigenaren van een Androidtoestel zeer tevreden over hun telefoon of tablet. Inmiddels circuleren er wereldwijd 900 miljoen Androidapparaten. En daar komen dagelijks anderhalf miljoen bij. Door die enorme aantallen zal een zekere mate van fragmentatie niet te voorkomen zijn, denkt Miner. Maar hij denkt ook dat alleen de echte kenners van telefoons zich eraan storen als een nieuwe Androidupdate niet snel genoeg binnenkomt. De doorsnee consument is ‘happy’ met zijn toestel en kan het weinig schelen welke Androidversie er op staat, denkt hij.

Bron: BGR

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters