Google mengt zich in de strijd tussen Apple en HTC

HTC heeft negen patenten van Google overgenomen waarmee het zich gaat verdedigen tegen de aanklacht van Apple. Google heeft de patenten zelf aangeboden aan HTC en mengt zich daardoor actief in de strijd met Apple.

Google heeft de patenten zelf aangeboden aan HTC, zo meldt Bloomberg. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat de zoekgigant zich eindelijk in de strijd gaat mengen om zijn Android OS te verdedigen en diens OEM’s zoals HTC. De patenten waren afkomstig van Palm, Motorola en Openwave Systems nadat Google de patenten een jaar eerder had overgenomen van deze bedrijven.

De negen patenten die HTC nu in bezit heeft gaan vooral over de interface van een mobiel apparaat, het draadloos updaten van de software en firmware en draadloze communicatie. De patenten zijn sinds 1 augustus officieel van HTC en onduidelijk is nog of HTC geld heeft betaald aan Google voor de patenten.

HTC gebruikt vijf patenten om zijn verdediging tegen Apple in een lopende rechtszaak extra kracht bij te zetten. Daarnaast heeft de producent met de vier andere patenten Apple aangeklaagd in een nieuwe rechtszaak in de staat Delaware in Amerika. Het ziet er dan ook naar uit dat Google zich actiever in de strijd gaat mengen en nu niet alleen zijn eigen OS gaat beschermen maar ook zijn klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Netjes van Google, maar ze hebben er zelf ook belang bij natuurlijk. Dat ze alleen HTC helpen geeft voor mij aan dat ze in de toekomst meer met HTC gaan doen dan bijv Samsung, Lge en SOE.. Of heeft dit een andere reden..??:)

    1. Danijel -

      HTC is momenteel samen met Samsung de enige die in de clinch ligt met Apple. Samsung heeft meer patenten van zich zelf waardoor het zich beter kan beschermen 🙂

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters