Google mengt zich in de strijd tussen Apple en HTC

HTC heeft negen patenten van Google overgenomen waarmee het zich gaat verdedigen tegen de aanklacht van Apple. Google heeft de patenten zelf aangeboden aan HTC en mengt zich daardoor actief in de strijd met Apple.

Google heeft de patenten zelf aangeboden aan HTC, zo meldt Bloomberg. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat de zoekgigant zich eindelijk in de strijd gaat mengen om zijn Android OS te verdedigen en diens OEM’s zoals HTC. De patenten waren afkomstig van Palm, Motorola en Openwave Systems nadat Google de patenten een jaar eerder had overgenomen van deze bedrijven.

De negen patenten die HTC nu in bezit heeft gaan vooral over de interface van een mobiel apparaat, het draadloos updaten van de software en firmware en draadloze communicatie. De patenten zijn sinds 1 augustus officieel van HTC en onduidelijk is nog of HTC geld heeft betaald aan Google voor de patenten.

HTC gebruikt vijf patenten om zijn verdediging tegen Apple in een lopende rechtszaak extra kracht bij te zetten. Daarnaast heeft de producent met de vier andere patenten Apple aangeklaagd in een nieuwe rechtszaak in de staat Delaware in Amerika. Het ziet er dan ook naar uit dat Google zich actiever in de strijd gaat mengen en nu niet alleen zijn eigen OS gaat beschermen maar ook zijn klanten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters