Google mengt zich in de strijd tussen Apple en HTC

HTC heeft negen patenten van Google overgenomen waarmee het zich gaat verdedigen tegen de aanklacht van Apple. Google heeft de patenten zelf aangeboden aan HTC en mengt zich daardoor actief in de strijd met Apple.

Google heeft de patenten zelf aangeboden aan HTC, zo meldt Bloomberg. Het lijkt er dan ook steeds meer op dat de zoekgigant zich eindelijk in de strijd gaat mengen om zijn Android OS te verdedigen en diens OEM’s zoals HTC. De patenten waren afkomstig van Palm, Motorola en Openwave Systems nadat Google de patenten een jaar eerder had overgenomen van deze bedrijven.

De negen patenten die HTC nu in bezit heeft gaan vooral over de interface van een mobiel apparaat, het draadloos updaten van de software en firmware en draadloze communicatie. De patenten zijn sinds 1 augustus officieel van HTC en onduidelijk is nog of HTC geld heeft betaald aan Google voor de patenten.

HTC gebruikt vijf patenten om zijn verdediging tegen Apple in een lopende rechtszaak extra kracht bij te zetten. Daarnaast heeft de producent met de vier andere patenten Apple aangeklaagd in een nieuwe rechtszaak in de staat Delaware in Amerika. Het ziet er dan ook naar uit dat Google zich actiever in de strijd gaat mengen en nu niet alleen zijn eigen OS gaat beschermen maar ook zijn klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Samsung-Rules -

    Netjes van Google, maar ze hebben er zelf ook belang bij natuurlijk. Dat ze alleen HTC helpen geeft voor mij aan dat ze in de toekomst meer met HTC gaan doen dan bijv Samsung, Lge en SOE.. Of heeft dit een andere reden..??:)

    1. Danijel -

      HTC is momenteel samen met Samsung de enige die in de clinch ligt met Apple. Samsung heeft meer patenten van zich zelf waardoor het zich beter kan beschermen 🙂

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters