'Google-Motorola gaat golf van goedkope Androidtelefoons op de markt gooien'

De overname van Motorola door Android-producent Google kan tot gevolg hebben dat binnen een jaar een enorme stroom goedkope Motorola-smartphones op de markt komt. Dat verwacht het blad Forbes.

Google

In combinatie met tweejarige abonnementen komen de kosten van die telefoons op slechts enkele tientjes, terwijl je voor een iPhone nog altijd enkele honderden dollars moet neertellen, aldus het blad.

Motorola heeft na de overname door Google niet meer de broek geheel zelf op te houden. Dat betekent dat er genoegen kan worden genomen met lagere winstmarges. En dat is leuk voor de consumenten, die mooie mobieltjes met veel mogelijkheden tegen een lage prijs kunnen kopen. Google verdient er toch dubbel aan: niet alleen aan het mobieltje, maar vooral aan de mobiele zoek- en advertentiemogelijkheden die met elk toestel worden meegegeven.

Steeds meer zoektochten op internet worden vanaf mobiele telefoons verricht, en Google is als zoekgigant vast van plan om zoveel mogelijk van dat mobiele zoekverkeer naar zich toe te trekken. Bij zoekresultaten worden advertenties van bedrijven in de buurt van de telefoon getoond en lokale aanbiedingen stromen de toestellen binnen. Dat levert Google flink wat geld op.

Zoek-advertenties, zo schat Forbes in, zijn goed voor de waarde van tweederde van de prijs van het Google-aandeel, dat vandaag overigens iets lager sloot op 533 dollar. Die inkomsten zijn zo hoog, dat Google zelfs geld op de Motorola-mobieltjes zou kunnen toeleggen om de klanten iets goeds en goedkoops in handen te geven.

Bron: Forbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Klinkt leuk, maar als Google de prijzen van Motorola toestellen kunstmatig laag houdt om meer android-toestellen op de markt te krijgen, kan het wel eens ernstig ruzie krijgen met o.a. Samsung, HTC en LG omdat die dan bijna gedwongen worden ook genoegen te nemen met lagere winstmarges op hun toestellen met vergelijkbare specificaties.

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters