'Google-Motorola gaat golf van goedkope Androidtelefoons op de markt gooien'

De overname van Motorola door Android-producent Google kan tot gevolg hebben dat binnen een jaar een enorme stroom goedkope Motorola-smartphones op de markt komt. Dat verwacht het blad Forbes.

Google

In combinatie met tweejarige abonnementen komen de kosten van die telefoons op slechts enkele tientjes, terwijl je voor een iPhone nog altijd enkele honderden dollars moet neertellen, aldus het blad.

Motorola heeft na de overname door Google niet meer de broek geheel zelf op te houden. Dat betekent dat er genoegen kan worden genomen met lagere winstmarges. En dat is leuk voor de consumenten, die mooie mobieltjes met veel mogelijkheden tegen een lage prijs kunnen kopen. Google verdient er toch dubbel aan: niet alleen aan het mobieltje, maar vooral aan de mobiele zoek- en advertentiemogelijkheden die met elk toestel worden meegegeven.

Steeds meer zoektochten op internet worden vanaf mobiele telefoons verricht, en Google is als zoekgigant vast van plan om zoveel mogelijk van dat mobiele zoekverkeer naar zich toe te trekken. Bij zoekresultaten worden advertenties van bedrijven in de buurt van de telefoon getoond en lokale aanbiedingen stromen de toestellen binnen. Dat levert Google flink wat geld op.

Zoek-advertenties, zo schat Forbes in, zijn goed voor de waarde van tweederde van de prijs van het Google-aandeel, dat vandaag overigens iets lager sloot op 533 dollar. Die inkomsten zijn zo hoog, dat Google zelfs geld op de Motorola-mobieltjes zou kunnen toeleggen om de klanten iets goeds en goedkoops in handen te geven.

Bron: Forbes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gwystyl2 -

    Klinkt leuk, maar als Google de prijzen van Motorola toestellen kunstmatig laag houdt om meer android-toestellen op de markt te krijgen, kan het wel eens ernstig ruzie krijgen met o.a. Samsung, HTC en LG omdat die dan bijna gedwongen worden ook genoegen te nemen met lagere winstmarges op hun toestellen met vergelijkbare specificaties.

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters