'Google-Motorola gaat golf van goedkope Androidtelefoons op de markt gooien'

De overname van Motorola door Android-producent Google kan tot gevolg hebben dat binnen een jaar een enorme stroom goedkope Motorola-smartphones op de markt komt. Dat verwacht het blad Forbes.

Google

In combinatie met tweejarige abonnementen komen de kosten van die telefoons op slechts enkele tientjes, terwijl je voor een iPhone nog altijd enkele honderden dollars moet neertellen, aldus het blad.

Motorola heeft na de overname door Google niet meer de broek geheel zelf op te houden. Dat betekent dat er genoegen kan worden genomen met lagere winstmarges. En dat is leuk voor de consumenten, die mooie mobieltjes met veel mogelijkheden tegen een lage prijs kunnen kopen. Google verdient er toch dubbel aan: niet alleen aan het mobieltje, maar vooral aan de mobiele zoek- en advertentiemogelijkheden die met elk toestel worden meegegeven.

Steeds meer zoektochten op internet worden vanaf mobiele telefoons verricht, en Google is als zoekgigant vast van plan om zoveel mogelijk van dat mobiele zoekverkeer naar zich toe te trekken. Bij zoekresultaten worden advertenties van bedrijven in de buurt van de telefoon getoond en lokale aanbiedingen stromen de toestellen binnen. Dat levert Google flink wat geld op.

Zoek-advertenties, zo schat Forbes in, zijn goed voor de waarde van tweederde van de prijs van het Google-aandeel, dat vandaag overigens iets lager sloot op 533 dollar. Die inkomsten zijn zo hoog, dat Google zelfs geld op de Motorola-mobieltjes zou kunnen toeleggen om de klanten iets goeds en goedkoops in handen te geven.

Bron: Forbes

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite morgen officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

smartphone veiligheid

Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters