'Google-Motorola gaat golf van goedkope Androidtelefoons op de markt gooien'

De overname van Motorola door Android-producent Google kan tot gevolg hebben dat binnen een jaar een enorme stroom goedkope Motorola-smartphones op de markt komt. Dat verwacht het blad Forbes.

Google

In combinatie met tweejarige abonnementen komen de kosten van die telefoons op slechts enkele tientjes, terwijl je voor een iPhone nog altijd enkele honderden dollars moet neertellen, aldus het blad.

Motorola heeft na de overname door Google niet meer de broek geheel zelf op te houden. Dat betekent dat er genoegen kan worden genomen met lagere winstmarges. En dat is leuk voor de consumenten, die mooie mobieltjes met veel mogelijkheden tegen een lage prijs kunnen kopen. Google verdient er toch dubbel aan: niet alleen aan het mobieltje, maar vooral aan de mobiele zoek- en advertentiemogelijkheden die met elk toestel worden meegegeven.

Steeds meer zoektochten op internet worden vanaf mobiele telefoons verricht, en Google is als zoekgigant vast van plan om zoveel mogelijk van dat mobiele zoekverkeer naar zich toe te trekken. Bij zoekresultaten worden advertenties van bedrijven in de buurt van de telefoon getoond en lokale aanbiedingen stromen de toestellen binnen. Dat levert Google flink wat geld op.

Zoek-advertenties, zo schat Forbes in, zijn goed voor de waarde van tweederde van de prijs van het Google-aandeel, dat vandaag overigens iets lager sloot op 533 dollar. Die inkomsten zijn zo hoog, dat Google zelfs geld op de Motorola-mobieltjes zou kunnen toeleggen om de klanten iets goeds en goedkoops in handen te geven.

Bron: Forbes

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters