'Google Navigatie kan op de iPhone draaien'

In een vraaggesprek met de Nederlandse pers heeft de Director of Products van Google Mobile, Hugo Barra, gemeld dat Google Navigatie eventueel op de iPhone kan draaien. Volgens Barra ligt het niet zo zeer aan Google maar meer aan Apple dat de gratis navigatie er nog niet is.

Google Navigation

Tijdens een conference call met de Nederlandse pers wist de Google topman voor Navigatie te melden dat er een paar beperkingen zijn voor de platformen waarop de navigatie van Google kan draaien. Hugo Barra, Director of Products van Google gaf aan dat de telefoon over grote grafische rekenkracht dient te beschikken zoals bijna alle Android-telefoons vanaf Android 1.6. Ook de iPhone zou in dit rijtje thuis horen echter zou niet alleen Google een vinger in de pap hebben bij de besluitvorming voor navigatie op het apparaat van Apple. Barra hintte ook dat Apple het dient toe te laten, maar gaf aan dat vanuit Google men er niet afwijzend tegen aan zit te kijken. Apparaten zoals de BlackBerry zouden niet voldoende grafische kracht hebben om de applicatie te draaien, aldus Barra.

De topman gaf ook aan op een vraag van All About Phones, dat er binnen twee weken een nieuwe update voor de applicatie verkrijgbaar zal zijn met nieuwe functionaliteiten. Hij kon niet melden om welke nieuwe functionaliteiten het zou gaan, maar volgens hem komt om de anderhalve maand een update uit voor Google Navigation. Tevens wist Barra te melden dat de navigatie-applicatie die vanaf vandaag in Nederland te verkrijgen is op Android-telefoons, erg weinig data verbruikt om te navigeren. Dit zou te maken hebben met de vector images waarmee gewerkt wordt die weinig data in beslag nemen. Zo wordt de data aan het begin van de reis ingeladen waarna er geen data meer gedownload hoeft te worden gedurende de hele reis. Volgens Barra kun je dus ook prima in het buitenland navigeren omdat er geen dataverkeer gegenereerd wordt tijdens de reis mits je op de route blijft die eerder uitgestippeld werd.

Tot slot wist de topman af te sluiten met de melding dat gesproken input voor navigatie eind dit jaar ook in het Nederlands mogelijk zal zijn. Daarnaast is in Nederland momenteel al beperkte verkeersinformatie beschikbaar wat later uitgebreid zal worden door Google. Ook maakte hij duidelijk dat op termijn er advertenties in de software terug kunnen komen. Dit zou wel op beperkte schaal gebeuren in verband met de veiligheid tijdens het navigeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters