'Google neemt 5G-bedrijfje over'

Google heeft onlangs een klein bedrijf overgenomen dat werkte aan een techniek voor 5G-internet. Het gaat om het kleine bedrijfje Alpental Technologies uit Seattle.

Samsung 5G netwerk

Alpental was van Pete Gelbman en Mike Hart, die beide eerder werkten voor Clearwire. In die hoedanigheid waren ze eerder al bezig met de ontwikkeling van nieuwe draadloze communicatie.

In een reactie tegen Geekwire wilde Google niet veel loslaten over het hoe en waarom van de overname van Apental. “Ik kan bevestigen dat we erg blij zijn dat we het team van Alpental kunnen verwelkomen bij Google. Dat gebeurde een aantal weken terug. Meer hebben we op dit moment niet te delen”, aldus een woordvoerder.

Alpental hield zich waarschijnlijk bezig met de ontwikkeling van technologieën om 5G-internet mogelijk te maken. Craig Barratt, een topman binnen Google, speelde een grote rol in de inlijving van Alpental. In het verleden was hij bestuursvoorzitter bij Atheros Communications.

Nu 4G wereldwijd steeds vaker voorkomt, wordt er langzaam aan gekeken naar de ontwikkeling van een opvolger van het supersnelle mobiele internet. De Europese Unie en Zuid-Korea gingen eerder deze week op het gebied van 5G een samenwerking aan.

Hoe 5G er technisch uit moet gaan zien is echter nog een groot vraagstuk. Er is nog geen standaardsysteem voor de toekomstige techniek uitgedokterd.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters