'Google neemt 5G-bedrijfje over'

Google heeft onlangs een klein bedrijf overgenomen dat werkte aan een techniek voor 5G-internet. Het gaat om het kleine bedrijfje Alpental Technologies uit Seattle.

Samsung 5G netwerk

Alpental was van Pete Gelbman en Mike Hart, die beide eerder werkten voor Clearwire. In die hoedanigheid waren ze eerder al bezig met de ontwikkeling van nieuwe draadloze communicatie.

In een reactie tegen Geekwire wilde Google niet veel loslaten over het hoe en waarom van de overname van Apental. “Ik kan bevestigen dat we erg blij zijn dat we het team van Alpental kunnen verwelkomen bij Google. Dat gebeurde een aantal weken terug. Meer hebben we op dit moment niet te delen”, aldus een woordvoerder.

Alpental hield zich waarschijnlijk bezig met de ontwikkeling van technologieën om 5G-internet mogelijk te maken. Craig Barratt, een topman binnen Google, speelde een grote rol in de inlijving van Alpental. In het verleden was hij bestuursvoorzitter bij Atheros Communications.

Nu 4G wereldwijd steeds vaker voorkomt, wordt er langzaam aan gekeken naar de ontwikkeling van een opvolger van het supersnelle mobiele internet. De Europese Unie en Zuid-Korea gingen eerder deze week op het gebied van 5G een samenwerking aan.

Hoe 5G er technisch uit moet gaan zien is echter nog een groot vraagstuk. Er is nog geen standaardsysteem voor de toekomstige techniek uitgedokterd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters