‘Google neemt meer controle over toekomstige Nexus toestellen’

Vooralsnog heeft Google zijn Nexus-telefoons altijd in een duidelijk samenwerkingsverband met partners gemaakt. Dat zou weleens verleden tijd kunnen zijn, meldt The Information.

Nieuwe Nexus-strategie

Eerste ervaring met de Google Nexus 5X by LG: allround Googletelefoon

Nexus-smartphones zijn op het moment vaak duidelijk een mix tussen wat familietrekjes die Google inbrengt en de identiteit van de fabrikant die ze maakt. Op de manier waarop een Nexus nu tot stand komt heeft de fabrikant duidelijk inspraak in het ontwerp. Zo vertelde LG ons tijdens de lancering van de Nexus 5X dat de fabrikant – met moeite – zijn laser autofocus-techniek in de Nexus 5X heeft kunnen inbrengen. Dat soort praktijken zouden binnenkort verleden tijd zijn. Google wil de rol van zijn partners verkleinen tot niet veel meer dan het produceren van de telefoon. Het ontwerp zou volledig door Google gedaan worden en er wordt gespeculeerd dat ook de merknaam van de producent niet meer op de toestellen te vinden zal zijn.

De reden daarvoor is dat Google sterker wil gaan concurreren met Apple, dat de volledige controle heeft over zijn iPhones. Door een vergelijkbare werkwijze toe te passen hoopt Google beter opgewassen te zijn tegen zijn grote concurrenten.

Jammer voor HTC

Dat is mogelijk slecht nieuws voor HTC, dat volgens The Next Web in de race is om de volgende Nexus te maken. Het gaat niet zo goed met HTC op het moment en de fabrikant kan dus wel een zetje gebruiken. Een grote Nexus-order van Google kan nog steeds geld in het laatje brengen voor HTC. Maar een van de grote voordelen van het Nexus-programma was juist dat een fabrikant zijn merk positief onder de aandacht kan brengen, waar vooral LG veel profijt van heeft gehad. Dat voordeel dat zou HTC dus mogelijk kwijtraken door deze zet van Google.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters