‘Google neemt meer controle over toekomstige Nexus toestellen’

Vooralsnog heeft Google zijn Nexus-telefoons altijd in een duidelijk samenwerkingsverband met partners gemaakt. Dat zou weleens verleden tijd kunnen zijn, meldt The Information.

Nieuwe Nexus-strategie

Eerste ervaring met de Google Nexus 5X by LG: allround Googletelefoon

Nexus-smartphones zijn op het moment vaak duidelijk een mix tussen wat familietrekjes die Google inbrengt en de identiteit van de fabrikant die ze maakt. Op de manier waarop een Nexus nu tot stand komt heeft de fabrikant duidelijk inspraak in het ontwerp. Zo vertelde LG ons tijdens de lancering van de Nexus 5X dat de fabrikant – met moeite – zijn laser autofocus-techniek in de Nexus 5X heeft kunnen inbrengen. Dat soort praktijken zouden binnenkort verleden tijd zijn. Google wil de rol van zijn partners verkleinen tot niet veel meer dan het produceren van de telefoon. Het ontwerp zou volledig door Google gedaan worden en er wordt gespeculeerd dat ook de merknaam van de producent niet meer op de toestellen te vinden zal zijn.

De reden daarvoor is dat Google sterker wil gaan concurreren met Apple, dat de volledige controle heeft over zijn iPhones. Door een vergelijkbare werkwijze toe te passen hoopt Google beter opgewassen te zijn tegen zijn grote concurrenten.

Jammer voor HTC

Dat is mogelijk slecht nieuws voor HTC, dat volgens The Next Web in de race is om de volgende Nexus te maken. Het gaat niet zo goed met HTC op het moment en de fabrikant kan dus wel een zetje gebruiken. Een grote Nexus-order van Google kan nog steeds geld in het laatje brengen voor HTC. Maar een van de grote voordelen van het Nexus-programma was juist dat een fabrikant zijn merk positief onder de aandacht kan brengen, waar vooral LG veel profijt van heeft gehad. Dat voordeel dat zou HTC dus mogelijk kwijtraken door deze zet van Google.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters