Google neemt opnieuw belangrijke patenten van IBM over

Fabrikant Google heeft opnieuw 217 patenten van fabrikant IBM overgenomen. De zoekgigant wil ondermeer haar Android OS met de verkregen patenten beschermen.

Inmiddels is het al de derde keer dat Google een flink aantal patenten van IBM heeft overgenomen. Afgelopen juli wist Google al 1030 patenten van IBM te kopen en in september kwamen daar nog eens 1023 patenten bij. Het ziet er dan ook naar uit dat de twee bedrijven een overeenkomst hebben voor patentenoverdracht, al worden de bedragen die met de deals gemoeid zijn niet altijd bekend gemaakt.

Net op de valreep van 2011 heeft Google, naar nu blijkt, nog eens 217 belangrijke patenten van IBM gekocht. Inmiddels is de overdracht bevestigd door Google, maar de zoekmachine wil niet bekend maken hoe veel het betaald heeft voor de patenten. Wel is duidelijk dat het om belangrijke patenten gaat die ondermeer met NFC, advertenties, Voip en een aantal software gerelateerde apps beschrijven.

Het belangrijkste lijkt het patent te zijn dat een ‘computer telefoon‘ beschrijft. Het zou een zeer breed patent zijn dat uitvoerig beschrijft hoe een telefoon computertaken overneemt en uitvoert. Hiermee lijkt Google zich te wapenen met een eventuele confrontatie met Apple. Ook door de overname van Motorola is Google in een direct geschil beland met Apple. De verwachting is dan ook dat Google de net verworven patenten zal gaan inzetten in deze rechtszaak en daarnaast ook partners als HTC zal gaan ondersteunen.

Android toy

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. smoking -

    ga zo door google, hopelijk pakken jullie apple hard aan. en voor all microsoft windows phone 7. die doen ook mee met apple echt treurig.:(

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters