Google neemt opnieuw belangrijke patenten van IBM over

Fabrikant Google heeft opnieuw 217 patenten van fabrikant IBM overgenomen. De zoekgigant wil ondermeer haar Android OS met de verkregen patenten beschermen.

Inmiddels is het al de derde keer dat Google een flink aantal patenten van IBM heeft overgenomen. Afgelopen juli wist Google al 1030 patenten van IBM te kopen en in september kwamen daar nog eens 1023 patenten bij. Het ziet er dan ook naar uit dat de twee bedrijven een overeenkomst hebben voor patentenoverdracht, al worden de bedragen die met de deals gemoeid zijn niet altijd bekend gemaakt.

Net op de valreep van 2011 heeft Google, naar nu blijkt, nog eens 217 belangrijke patenten van IBM gekocht. Inmiddels is de overdracht bevestigd door Google, maar de zoekmachine wil niet bekend maken hoe veel het betaald heeft voor de patenten. Wel is duidelijk dat het om belangrijke patenten gaat die ondermeer met NFC, advertenties, Voip en een aantal software gerelateerde apps beschrijven.

Het belangrijkste lijkt het patent te zijn dat een ‘computer telefoon‘ beschrijft. Het zou een zeer breed patent zijn dat uitvoerig beschrijft hoe een telefoon computertaken overneemt en uitvoert. Hiermee lijkt Google zich te wapenen met een eventuele confrontatie met Apple. Ook door de overname van Motorola is Google in een direct geschil beland met Apple. De verwachting is dan ook dat Google de net verworven patenten zal gaan inzetten in deze rechtszaak en daarnaast ook partners als HTC zal gaan ondersteunen.

Android toy

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters