Google neemt Redux over: Britse startup achter innovatieve schermtechnologie

Veel Google-nieuws deze week. Naast talloze onthullingen tijdens CES 2018, heeft het bedrijf nu ook stilletjes een startup overgenomen. Althans, dat is nu bekend gemaakt. Het gaat om de Britse startup Redux. Het bedrijfje is afgelopen december door de zoekgigant ingelijfd. 

Redux: bedrijfje achter bijzondere technologie

Redux heeft een innovatieve technologie ontwikkeld waarmee oppervlaktes als speakers kunnen dienen. Dan hebben we het voornamelijk over de schermen van smartphones, computers en televisies. Daardoor zijn er geen losse speakers meer nodig. Sommige televisies doen dit al, maar dan zitten de speakers achter het paneel verwerkt. Met de oplossing van deze startup is de speaker het paneel zelf (of andersom).

Google redux startup

Helaas is het niet bekend hoe de technologie exact werkt. Het heeft te maken met een gepatenteerde oplossing, waarbij geluidsgolven worden verbogen. Daardoor kan een hoge geluidskwaliteit gegarandeerd worden, en zelfs directe haptische feedback geleverd worden. Hoe dat uitpakt en hoe dat precies werkt? Dat blijft voorlopig een groot mysterie. De technologie werd vorig jaar gedemonstreerd met een prototype van een PC-monitor.

Google’s plan blijft mysterie

Maar wat is Google hiermee van plan? Ook dat blijft voorlopig een mysterie. De zoekgigant maakt smartphones, speakers, Smart Displays en andere producten. Bijna allemaal doen ze wat met slimme assistenten en geluid. Oftewel, voor elk product kun je een implementatie van Redux’s technologie bedenken.

Smartphones hebben bijvoorbeeld tegenwoordig steeds dunnere schermranden. Daardoor is er ook steeds minder ruimte voor (goede) speakers. De oplossing van Redux zou de perfecte middenweg kunnen bewerkstelligen: audio door het scherm, en dunnere schermranden. Daarnaast kan de technologie de huidige trilfeedback van smartphones kunnen vervangen.

Daarnaast heeft het Britse bedrijfje tientallen patenten op het gebied van audio. Google heeft nog geen officieel commentaar gegeven. Verwacht eind dit jaar of begin volgend jaar de eerste gevolgen van deze deal te zien. Tot dan kun je hier alle andere onthulde gadgets van de zoekgigant checken.

 

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters