Google Nexus 4 en Nexus 10 al uitverkocht in Europa via Google Play

De Google Nexus 4 en de 32GB variant van de Google Nexus 10 zijn al na een paar uur van verkoop uitverkocht in Europa. De verwachting is dat de 16GB variant van de Nexus 10 ook vandaag al door zijn voorraad heen zal zijn.

De verkoop van de Nexus 10 en de Nexus 4 startte vandaag in een paar Europese landen. Ondermeer Duitsland, Frankrijk en Engeland kregen het genoegen om deze nieuwe Nexus-lijn uit te leveren. Dit gebeurde via retailers en de Google play-webwinkel. Inmiddels is de webwinkel van Google nagenoeg door zijn voorraad heen. De Nexus 4 is inmiddels uitverkocht en ook de 32GB variant van de Nexus 10 is voorlopig niet meer leverbaar. De 16GB variant is nog wel beschikbaar, maar de kans is groot dat deze ook vandaag door zijn voorraad zal raken.

De Nexus 4, gemaakt door LG, en de Nexus 10, gemaakt door Samsung, lijken daarmee een verkoopsucces te zijn voor beide varianten. Ook in Amerika weten beide apparaten goed te verkopen waardoor zowel Samsung als LG niet snel genoeg kunnen bij produceren. Dit heeft waarschijnlijk te maken met de lage prijs van beide toestellen. Zo kost de Nexus 4 slechts 299 dollar en de Nexus 10 slechts 399 dollar. De specificaties van beide apparaten zijn echter wel high-end.

Samsung zal de Nexus 10 niet gaan verkopen in Nederland. LG heeft wel plannen om haar Nexus 4 naar ons land te gaan brengen aan het eind van november. Onduidelijk is nog wat de prijs zal gaan worden in Nederland. Deze zal naar verwachting hoger gaan liggen dan 299 euro als gevolg een aangepast distributiekanaal via retailers. We hebben LG opnieuw gevraagd of hier al iets over bekend is.

Update op 13/11/2012 om 12:30 uur:

Google Duitsland heeft inmiddels bevestigd dat alle versies van de Nexus 4 en de Nexus 10 uitverkocht zijn. De zoekgigant probeert met man en macht om nieuwe toestellen te fabriceren om zo de verkoop weer te starten. Onduidelijk is nog wanneer dat zal gaan gebeuren.

Google Nexus 4 beschikt over een quadcore-processor nexus 4 press shot1 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dominick -

   Nee. Hooguit krijg je ze net iets eerder of later.

   Overigens is garantie wel moeilijk… Ik weet niet exact hoe het zit, maar verwacht daar niet te veel van.

 1. wesleyk -

  klein vraagje over de nexus 4.. ik heb familie in america wonen die een deze dagen deze kan opkomen.. zouden hun er een kunnen mee nemen of werkt dat niet op ons netwerk?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters