Google Nexus 7 gaat buiten de VS veel digitale content missen

Buiten de Verenigde Staten zal de Nexus 7 niet beschikken over de nieuwe content diensten die Google aankondigde voor de Play Store. Zo zullen koper buiten de VS geen gebruik kunnen maken van magazines, TV shows en muziek. Deze content is voorlopig alleen voor de Amerikaanse markt bestemd.

Google Nexus 7 tablet

Vorige week maakte Google haar nieuwe Google Nexus 7 bekend. De nieuwe tablet van de zoekgigant is hoofdzakelijk gemaakt om met de nieuwe onderdelen van Google Play overweg te kunnen. Zo liet Google tijdens haar Google I/O evenement zien dat de Play Store magazines en TV-shows gaat krijgen. Met alle content die ze via de Play Store willen leveren is de Nexus 7 een directe concurrent voor de Kindle Fire van Amazon die in Amerika een vergelijkbare strategie heeft.

Wat nu echter blijkt is dat vele content waaronder de magazines, TV-shows en muziek voorlopig alleen voor de VS is. Toch heeft Google wel plannen de Nexus 7 internationaal uit te brengen, maar de Play Store in andere landen zal minder content aanbieden wat de tablet minder interessant maakt. Het website the Inquirer heeft van een Google woordvoeder bevestigd gekregen dat de Engelse play store de bovengenoemde categorie├źn gaat missen en enkel de content zal krijgen die nu ook al in de Engelse Play Store te vinden is. Voor andere landen zal hetzelfde gaan gelden.

Het is verder nog maar de vraag of Google winst gaat maken aan de Nexus 7 door de lage prijs. Er gaan geruchten de ronde dat zoekgigant de tablet mogelijk zo goedkoop wegzet om de concurrentie, en dan met name de Kindle Fire, tegen te zitten. In de VS kan Google goed verdienen aan de extra content, al zat dit daarbuiten lastiger zijn. Ook is het maar de vraag of Google de andere Android apparaatmakers niet in de weg gaat zitten met de lage prijs. Tot nu toe hebben de tablet makers moeite om met een laag geprijsde tablet (onder de 300 euro) op de markt te komen die toch veel prestaties kan leveren.

De verwachting is wel dat Google ook buiten de VS bezig is om licentie deals voor extra content los te krijgen. Hoe snel en of de extra content ooit in Nederland beschikbaar zal zijn is voorlopig nog een grote vraag.

Bron: via Android Authority

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters