Google Nexus 7 gaat buiten de VS veel digitale content missen

Buiten de Verenigde Staten zal de Nexus 7 niet beschikken over de nieuwe content diensten die Google aankondigde voor de Play Store. Zo zullen koper buiten de VS geen gebruik kunnen maken van magazines, TV shows en muziek. Deze content is voorlopig alleen voor de Amerikaanse markt bestemd.

Google Nexus 7 tablet

Vorige week maakte Google haar nieuwe Google Nexus 7 bekend. De nieuwe tablet van de zoekgigant is hoofdzakelijk gemaakt om met de nieuwe onderdelen van Google Play overweg te kunnen. Zo liet Google tijdens haar Google I/O evenement zien dat de Play Store magazines en TV-shows gaat krijgen. Met alle content die ze via de Play Store willen leveren is de Nexus 7 een directe concurrent voor de Kindle Fire van Amazon die in Amerika een vergelijkbare strategie heeft.

Wat nu echter blijkt is dat vele content waaronder de magazines, TV-shows en muziek voorlopig alleen voor de VS is. Toch heeft Google wel plannen de Nexus 7 internationaal uit te brengen, maar de Play Store in andere landen zal minder content aanbieden wat de tablet minder interessant maakt. Het website the Inquirer heeft van een Google woordvoeder bevestigd gekregen dat de Engelse play store de bovengenoemde categorie├źn gaat missen en enkel de content zal krijgen die nu ook al in de Engelse Play Store te vinden is. Voor andere landen zal hetzelfde gaan gelden.

Het is verder nog maar de vraag of Google winst gaat maken aan de Nexus 7 door de lage prijs. Er gaan geruchten de ronde dat zoekgigant de tablet mogelijk zo goedkoop wegzet om de concurrentie, en dan met name de Kindle Fire, tegen te zitten. In de VS kan Google goed verdienen aan de extra content, al zat dit daarbuiten lastiger zijn. Ook is het maar de vraag of Google de andere Android apparaatmakers niet in de weg gaat zitten met de lage prijs. Tot nu toe hebben de tablet makers moeite om met een laag geprijsde tablet (onder de 300 euro) op de markt te komen die toch veel prestaties kan leveren.

De verwachting is wel dat Google ook buiten de VS bezig is om licentie deals voor extra content los te krijgen. Hoe snel en of de extra content ooit in Nederland beschikbaar zal zijn is voorlopig nog een grote vraag.

Bron: via Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. djbosanac -

    dat is wel crap, alleen ja dit is altijd al zo geweest, niet alleen bij google maar het lijkts alsof EU daar geen behoefte aan heeft.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters