Google Nexus 9 van HTC verkrijgbaar in Nederland

Google is begonnen met de verkoop van de Nexus 9 in Nederland. De tablet is via de Play Store van Google te kopen voor 389 euro.

De Nexus 9 van Google is sinds vandaag in Nederland verkrijgbaar. De tablet, die door HTC gemaakt wordt, is vooralsnog alleen via de Play Store van Google zelf te verkrijgen. De Nexus 9 is in vier smaken te krijgen; in het zwart en wit, en daarbij kan gekozen worden voor 16GB of 32GB interngeheugen. Voor 16GB betaalt men 389 euro en voor 32GB moet je 479 euro aftikken. Ook is er een extra optie voor een 4G-variant; deze is wel alleen in 32GB te krijgen en kost 559 euro in totaal.

De Google Nexus 9 gaat een maand eerder dan de Nexus 6, die door Motorola gemaakt wordt, in de verkoop. Het apparaat heeft een 8.9″-scherm mee gekregen met een resolutie vcan 2048 x 1536 pixels. Daarnaast is er een 8-megapixelcamera aanwezig in de tablet en de Nvidia Tegra K1-processor. De tablet van HTC is daarmee een van de eerste tablets die de Nvidia-processor heeft mee gekregen. De nieuwe tablet van Google loopt op Android 5.0 Lollipop dat deze week uit komt voor Nexus-apparaten.

Google Nexus 9 van HTC 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ryan O'neill -

  Goeieavond.
  Ik ben van plan over een paar weken een google nexus 9 tablet of een ipad mini retina 2 of 3 te gaan kopen met een opslag capaciteit van 32GB voor gaming, films bekijken en web browsen, maar graag zou ik willen weten welke nou meer voordelen biedt qua specificaties en prijs/kwaliteit verhouding?

  1. Dominick -

   Ik zou ze allemaal niet zien als laptopvervanger, maar ik denk dat de Nexus 9 wat meer flexibiliteit biedt en daarom de betere keuze is in dat opzicht. Prijs/kwaliteit maakt niet zoveel uit.

 2. Mauricio Metiary -

  Nexus apparaten stonden altijd bekend om hun goede prijs/kwaliteitsverhouding. Voor relatief weinig geld een tablet of telefoon die vergelijkbaar zijn met telefoons/tablets die vele male duurder zijn en je bent garant van de laatste updates. Weten jullie wat de reden zou kunnen zijn dat Google ervoor kiest om zich nu te mengen in het duurdere segment. Dat zou weleens nadelig kunnen uitpakken want in dit segment is de concurrentie moordend. Neem de Ipad maar als voorbeeld

  1. Dominick -

   Ik las pas als (overigens niet officiële, maar door die site bedachte) verklaring ergens dat het idee daarvan was dat Google nu enerzijds vindt dat Androidproducten niet meer primair op prijs moeten concurreren met de iPhones/iPads en anderzijds om het de differentiëren van het Android One-project. Dat zou een verklaring kunnen zijn. Vooral die laatste vind ik wel logisch klinken. Andere verklaring zou kunnen zijn dat de Nexus-lijn nu zo ingeburgerd is dat ze hem niet meer dmv prijs hoeven te differentiëren en er geld op willen gaan verdienen.

   1. Timboektoe -

    Android toestellen zijn goedkoper dan iPhones. Deze prijs is naar mijn mening 50 euro te hoog. En er had 32gb ipv 16gb in moeten zitten.

   2. Quasimodo -

    Dat is wat we graag zouden willen 🙂 maar of het reëel is, is een andere vraag. HTC staat sowieso bekend om zijn relatief hoge prijs. Deze N9 is toch nog altijd een tientje goedkoper dan de iPad mini 3, een belangrijk psychologisch overwicht.

    Ik sluit ook niet uit dat de prijs ontstaan is door een onaangekondigde 10"-er van HTC die gaat concurreren met Air 2.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters