Probeer nu zelf Google’s nieuwe Nexus launcher

Je kunt nu zelf aan de slag met Google’s nieuwe Nexus launcher, die je smartphone het uiterlijk van een Nexus geeft.

Launchers

Een aantal dagen lekten er afbeeldingen van Google’s nieuwe Nexus launcher. Een launcher is een soort app die je in de Play Store kan vinden waarmee je het uiterlijk van je Android smartphone totaal kunt veranderen. Je hebt bijvoorbeeld launchers die je de vrijheid geven om de kleuren van je menu naar je eigen smaak aan te passen, of launchers die er juist alles aan doen om zoveel mogelijk op iOS te lijken.

Nexus launcher

Google heeft al een tijdje zijn eigen Now Launcher, die elke willekeurige Android smartphone qua interface het uiterlijk van een Nexus geeft. Je kunt de launcher in de Play Store vinden. Google werkte de afgelopen maanden aan een nieuwe launcher voor zijn aankomende Nexus telefoons, de Nexus Sailfish en de Nexus Marlin. De Nexus launcher brengt enkele drastische veranderingen met zich mee. Zo zijn folders nu cirkelvormig en is de app drawer verdwenen. Al thans, de traditionele knop waarmee je de app drawer kunt openen. Je kunt nu vanaf de onderkant van je scherm omhoog swipen om een lijst met al je apps te openen.

Nexus Launcher

Zelf aan de slag

Het is verfrissend om te zien wat Google’s visie is voor Android’s ontwerp. Je kunt vanaf vandaag ook zelf aan de slag met de launcher, want een bron van 9to5 Google heeft het APK-bestand van de app gelekt. Er zijn wel een aantal kanttekeningen: Google Now werkt niet helemaal en de app crasht als je een wallpaper probeert te veranderen.

Installeren

Als je niet vies bent van een experimentje dan kun je het bestand via deze link downloaden. Klik het bestand aan op je smartphone en de launcher zal zichzelf automatisch installeren. Open vervolgens de app en het uiterlijk van je smartphone zal meteen veranderen. Naar verwachting zal Google de nieuwe Nexus smartphones rond 4 oktober onthullen, dus tegen die tijd kun je ook de officiële versie verwachten.

Bron: 9to5 Google

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters