Probeer nu zelf Google’s nieuwe Nexus launcher

Je kunt nu zelf aan de slag met Google’s nieuwe Nexus launcher, die je smartphone het uiterlijk van een Nexus geeft.

Launchers

Een aantal dagen lekten er afbeeldingen van Google’s nieuwe Nexus launcher. Een launcher is een soort app die je in de Play Store kan vinden waarmee je het uiterlijk van je Android smartphone totaal kunt veranderen. Je hebt bijvoorbeeld launchers die je de vrijheid geven om de kleuren van je menu naar je eigen smaak aan te passen, of launchers die er juist alles aan doen om zoveel mogelijk op iOS te lijken.

Nexus launcher

Google heeft al een tijdje zijn eigen Now Launcher, die elke willekeurige Android smartphone qua interface het uiterlijk van een Nexus geeft. Je kunt de launcher in de Play Store vinden. Google werkte de afgelopen maanden aan een nieuwe launcher voor zijn aankomende Nexus telefoons, de Nexus Sailfish en de Nexus Marlin. De Nexus launcher brengt enkele drastische veranderingen met zich mee. Zo zijn folders nu cirkelvormig en is de app drawer verdwenen. Al thans, de traditionele knop waarmee je de app drawer kunt openen. Je kunt nu vanaf de onderkant van je scherm omhoog swipen om een lijst met al je apps te openen.

Nexus Launcher

Zelf aan de slag

Het is verfrissend om te zien wat Google’s visie is voor Android’s ontwerp. Je kunt vanaf vandaag ook zelf aan de slag met de launcher, want een bron van 9to5 Google heeft het APK-bestand van de app gelekt. Er zijn wel een aantal kanttekeningen: Google Now werkt niet helemaal en de app crasht als je een wallpaper probeert te veranderen.

Installeren

Als je niet vies bent van een experimentje dan kun je het bestand via deze link downloaden. Klik het bestand aan op je smartphone en de launcher zal zichzelf automatisch installeren. Open vervolgens de app en het uiterlijk van je smartphone zal meteen veranderen. Naar verwachting zal Google de nieuwe Nexus smartphones rond 4 oktober onthullen, dus tegen die tijd kun je ook de officiële versie verwachten.

Bron: 9to5 Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters