'Google Nexus Prime krijgt metalen behuizing en 4.65-inch Super Amoled HD-touchscreen'

De nieuwe Google Nexus Prime zal naar verwachting een volledig metalen behuizing krijgen. Daarnaast is het scherm van het toestel iets groter dan gedacht; 4.65-inch met een Super Amoled HD-touchscreen.

Dat weet GSM Arena te melden. De site ontdekte dat de support-pagina van de Optimus Prime inmiddels live staat bij Samsung. Aldaar is het rugnummer GT-I9250 te lezen maar verder geen nieuwe info over de telefoon zelf. Desondanks weet GSM Arena wel wat nieuwe specificaties op te hoesten van de nieuwe Android 4.0-smartphone.

Zo zal het toestel volgens de bron een volledig metalen behuizing krijgen. Alleen de Samsung Omnia 7, de Wave-serie en de Galaxy S Giorgio Armani edition mochten bij Samsung beschikken over een dergelijke behuizing. Daarnaast heeft het toestel een groter scherm dan gedacht. Men ging er eerst van uit dat het een 4.5-inch scherm zou krijgen, maar dit blijkt nu een 4.65-inch scherm te zijn.

Volgens de bron zal het scherm van Super Amoled HD-kwaliteit zijn met een resolutie van 1280×720 pixels. Daarnaast zal het scherm ook weer gebogen zijn, net als bij de Nexus S. Daarnaast gaat het gerucht dat het toestel geen toetsen krijgt voor Android. Dit komt doordat Android 2.3 en 3.x samengevoegd zijn en deze laatste versie geen hardware-knoppen meer nodig heeft voor de bediening van de interface.

Tot slot weet de site te melden dat het toestel opvallend dun zal zijn; slechts 8.8mm dik. De Nexus S staat voor oktober op de planning volgens GSM Arena, iets dat precies in lijn is met eerdere uitspraken van Google met betrekking tot de launch van Android Ice Cream Sandwich. Eerder tipte iemand anders dit jaar al dat de Nexus Prime voor oktober op de planning staat

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters