'Google Nexus Prime krijgt metalen behuizing en 4.65-inch Super Amoled HD-touchscreen'

De nieuwe Google Nexus Prime zal naar verwachting een volledig metalen behuizing krijgen. Daarnaast is het scherm van het toestel iets groter dan gedacht; 4.65-inch met een Super Amoled HD-touchscreen.

Dat weet GSM Arena te melden. De site ontdekte dat de support-pagina van de Optimus Prime inmiddels live staat bij Samsung. Aldaar is het rugnummer GT-I9250 te lezen maar verder geen nieuwe info over de telefoon zelf. Desondanks weet GSM Arena wel wat nieuwe specificaties op te hoesten van de nieuwe Android 4.0-smartphone.

Zo zal het toestel volgens de bron een volledig metalen behuizing krijgen. Alleen de Samsung Omnia 7, de Wave-serie en de Galaxy S Giorgio Armani edition mochten bij Samsung beschikken over een dergelijke behuizing. Daarnaast heeft het toestel een groter scherm dan gedacht. Men ging er eerst van uit dat het een 4.5-inch scherm zou krijgen, maar dit blijkt nu een 4.65-inch scherm te zijn.

Volgens de bron zal het scherm van Super Amoled HD-kwaliteit zijn met een resolutie van 1280×720 pixels. Daarnaast zal het scherm ook weer gebogen zijn, net als bij de Nexus S. Daarnaast gaat het gerucht dat het toestel geen toetsen krijgt voor Android. Dit komt doordat Android 2.3 en 3.x samengevoegd zijn en deze laatste versie geen hardware-knoppen meer nodig heeft voor de bediening van de interface.

Tot slot weet de site te melden dat het toestel opvallend dun zal zijn; slechts 8.8mm dik. De Nexus S staat voor oktober op de planning volgens GSM Arena, iets dat precies in lijn is met eerdere uitspraken van Google met betrekking tot de launch van Android Ice Cream Sandwich. Eerder tipte iemand anders dit jaar al dat de Nexus Prime voor oktober op de planning staat

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters