Google niet bezorgd over winst Apple in patentclaim tegen HTC

Google lijkt niet al te bezorgd over de winst van Apple tegen HTC in een patentrechtszaak voor de International Trade Commission (ITC) in Amerika. Voormalig CEO Eric Schmidt haalt zijn schouders erover op.

Eric Schmidt

Hoewel de twee geschonden patenten direct te maken hebben met de broncode van Android in de HTC-toestellen, zegt Schmidt niet te verwachten dat Apple met de gewonnen rechtszaak het mobiele OS van Google veel kan maken. Android zal er niet door geraakt worden, verwacht hij. Schmidt verwacht dat Apple in hoger beroep van HTC zal verliezen, en dat het niet zo ver zal komen dat de rechter de import van Android-toestellen van HTC in Amerika verbiedt. Want dat is de straf die de ITC kan geven.

”We hebben een explosie van Androidtoestellen gezien die de markt betraden. Als gevolg van onze successen, antwoorden concurrenten nu met rechtszaken omdat ze niet kunnen antwoorden met innovaties”, aldus Schmidt. ”Ik ben hier niet al te bezorgd over.”

De rechter van de ITC heeft desondanks veel gevolgen voor Android, want de patentschendingen zitten in het gebruikte OS van de HTC-telefoons. In principe zijn alle Androidtelefoons van alle fabrikanten momenteel vogelvrij voor een patentclaim van Apple. Althans in Amerika.

Schmidt gaf geen helderheid over zijn beweegredenen om hierover niet bezorgd te zijn. Google zal HTC helpen, maar hoe, wilde hij niet vertellen. Toen Schmidt de vraag kreeg van ZDnet Asia hoe Google HTC overeind houdt als de Taiwanese telefoonmaker het financieel zwaar krijgt, zei hij simpelweg: ”We moeten er maar voor zorgen dat we niet verliezen.”

Bron: Techcrunch

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters