Google niet bezorgd over winst Apple in patentclaim tegen HTC

Google lijkt niet al te bezorgd over de winst van Apple tegen HTC in een patentrechtszaak voor de International Trade Commission (ITC) in Amerika. Voormalig CEO Eric Schmidt haalt zijn schouders erover op.

Eric Schmidt

Hoewel de twee geschonden patenten direct te maken hebben met de broncode van Android in de HTC-toestellen, zegt Schmidt niet te verwachten dat Apple met de gewonnen rechtszaak het mobiele OS van Google veel kan maken. Android zal er niet door geraakt worden, verwacht hij. Schmidt verwacht dat Apple in hoger beroep van HTC zal verliezen, en dat het niet zo ver zal komen dat de rechter de import van Android-toestellen van HTC in Amerika verbiedt. Want dat is de straf die de ITC kan geven.

”We hebben een explosie van Androidtoestellen gezien die de markt betraden. Als gevolg van onze successen, antwoorden concurrenten nu met rechtszaken omdat ze niet kunnen antwoorden met innovaties”, aldus Schmidt. ”Ik ben hier niet al te bezorgd over.”

De rechter van de ITC heeft desondanks veel gevolgen voor Android, want de patentschendingen zitten in het gebruikte OS van de HTC-telefoons. In principe zijn alle Androidtelefoons van alle fabrikanten momenteel vogelvrij voor een patentclaim van Apple. Althans in Amerika.

Schmidt gaf geen helderheid over zijn beweegredenen om hierover niet bezorgd te zijn. Google zal HTC helpen, maar hoe, wilde hij niet vertellen. Toen Schmidt de vraag kreeg van ZDnet Asia hoe Google HTC overeind houdt als de Taiwanese telefoonmaker het financieel zwaar krijgt, zei hij simpelweg: ”We moeten er maar voor zorgen dat we niet verliezen.”

Bron: Techcrunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Android Oreo

Deze HTC-telefoons krijgen een update naar Android Oreo lees verder

Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo: 15 nieuwe features die je niet mag missen lees verder

Android 8.0 Oreo

Android Oreo is er! Maar wanneer krijg je het daadwerkelijk op je toestel? lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Android O naadloze updates

Nooit meer opslagproblemen door Android O naadloze updates lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters