Google Now vertelt waar men zijn auto heeft achtergelaten

Google heeft Google Now van meer functionaliteit voorzien. De app kan nu vertellen waar men zijn auto geparkeerd heeft en daarnaast kunnen ook toestelinstellingen via Google Now aan en uit gezet worden.

Versie 3.4 van Google Search zal binnenkort door Google vrijgegeven worden voor alle Android-smartphones. In de Google Search-app zit uiteraard ook Google Now verwerkt en de eerste screenshots van de nieuwe apk laten zien dat Google een handige functie heeft toegevoegd voor automobilisten. De app meet namelijk voortaan als je in een auto zit en weet vervolgens ook door onderanderen de verandering in je snelheid, wanneer je uitstapt. Deze locatie zal Google Now vervolgens onthouden en zodra je hierom vraagt zal hij je terug navigeren naar je auto. Volgens Google is de locatie niet bijzonder accuraat, maar desondanks lijkt het wel goed te werken, zo ontdekte Android Police.

Een andere nieuwe toevoeging is ook dat je nu aliassen kunt geven aan contactpersonen. Zo kun je in plaats van de naam van je broer, ook voortaan zeggen “bel mijn broer op”. Een andere nieuwe functie die nog niet zo goed werkt, maar wel alvast in de vernieuwde app verwerkt zit, is het wijzigen van de instellingen. Door tegen Google Now bijvoorbeeld “wifi aan of uit” te zeggen zal de app je wifi-instellingen wijzigen. Dit werkt nog niet altijd omdat de benodigde drivers nog niet in de app verwerkt lijken te zijn. Dit werkt overigens ook voor Bluetooth, flightmode en gps.

Google Now vertelt waar men zijn auto heeft achtergelaten screen shot 2014 05 01 at 100850  
Google Now car 
Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters