Google Now vertelt waar men zijn auto heeft achtergelaten

Google heeft Google Now van meer functionaliteit voorzien. De app kan nu vertellen waar men zijn auto geparkeerd heeft en daarnaast kunnen ook toestelinstellingen via Google Now aan en uit gezet worden.

Versie 3.4 van Google Search zal binnenkort door Google vrijgegeven worden voor alle Android-smartphones. In de Google Search-app zit uiteraard ook Google Now verwerkt en de eerste screenshots van de nieuwe apk laten zien dat Google een handige functie heeft toegevoegd voor automobilisten. De app meet namelijk voortaan als je in een auto zit en weet vervolgens ook door onderanderen de verandering in je snelheid, wanneer je uitstapt. Deze locatie zal Google Now vervolgens onthouden en zodra je hierom vraagt zal hij je terug navigeren naar je auto. Volgens Google is de locatie niet bijzonder accuraat, maar desondanks lijkt het wel goed te werken, zo ontdekte Android Police.

Een andere nieuwe toevoeging is ook dat je nu aliassen kunt geven aan contactpersonen. Zo kun je in plaats van de naam van je broer, ook voortaan zeggen “bel mijn broer op”. Een andere nieuwe functie die nog niet zo goed werkt, maar wel alvast in de vernieuwde app verwerkt zit, is het wijzigen van de instellingen. Door tegen Google Now bijvoorbeeld “wifi aan of uit” te zeggen zal de app je wifi-instellingen wijzigen. Dit werkt nog niet altijd omdat de benodigde drivers nog niet in de app verwerkt lijken te zijn. Dit werkt overigens ook voor Bluetooth, flightmode en gps.

Google Now vertelt waar men zijn auto heeft achtergelaten screen shot 2014 05 01 at 100850  
Google Now car 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Stickers, gericht zoeken en meer: WhatsApp voegt nieuwe functies toe lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters