Google onthult Nexus 5, Android 4.4 KitKat

Google heeft zojuist haar Nexus 5-vlaggenschip en de nieuwe versie van haar Android besturingsysteem onthuld. De Nexus is voorzien van een 5-inch Full HD scherm, Snapdragon 800 processor, 2GB aan intern geheugen, 16GB aan opslag en 8-megapixel camera. Het toestel zal geleverd worden met Android 4.4 KitKat en is per direct beschikbaar voor 349 dollar voor de 16GB versie en 399 dollar voor de variant met 32GB aan opslag.

Na maandenlang geruchten over het toestel heeft Google eindelijk haar nieuwe vlaggenschip uit de doeken gedaan. Het toestel, dat gemaakt wordt door fabrikant LG, zal het komende jaar de titel van Android-vlaggenschip moeten dragen. Google zal de telefoon via haar eigen Play Store gaan verkopen alsmede via de reguliere retail-kanalen.

De Nexus 5 beschikt over een 5-inch Full HD IPS-scherm. De smartphone krijgt een Qualcomm 800-processor mee die zijn werk op 2.3GHz per core zal gaan doen. Daarnaast beschikt het apparaat over 2GB aan werkgeheugen, 16 of 32GB aan opslagruimte, 8-megapixel camera met optische beeldstabilisatie aan de achterkant, 1,3 megapixels aan de voorkant en 2300mAh batterij. De telefoon is beschikbaar in een witte en in een zwarte variant.

Samen met de Nexus 5 lanceert Google ook de laatste update aan haar Android-besturingsysteem. Android 4.4 KitKat brengt met name veranderingen onder de motorkap met zich mee en is beter geoptimaliseerd voor telefoons met lagere specificaties en accessoires als smartwatches. Verder heeft Google het uiterlijk van een aantal aspecten van het mobiele besturingsysteem gemoderniseerd zodat ze beter in haar huisstijl passen. In haar persbericht laat Google weten dat Android 4.4 KitKat in ‘de komende weken’ ook beschikbaar zal zijn op de Nexus 4, 7, 10, de Google Play edities van de Samsung Galaxy S4 en de HTC One. Wanneer de update beschikbaar zal zijn voor andere apparaten is nog niet bekend, dit hangt veelal af van de fabrikanten en de providers.

Het is nog niet bekend wanneer en voor welke adviesprijs het toestel in Nederland beschikbaar zal zijn. Eerder deze week had een Nederlandse webshop hem in zijn assortiment maar die aanbieding is teruggetrokken. Nederland zit in ieder geval niet bij de eerste lichting van landen waar de telefoon beschikbaar zal zijn, de Nexus 5 komt eerst naar Amerika, Canada, Engeland, Australië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Japan en Korea.

Update op 31/10/2013 om 19:35

LG Nederland heeft zojuist aangekondigd dat de Nexus 5 ‘onmiddelijk’ in Nederland beschikbaar is. De 16GB editie is verkrijgbaar in het zwart en wit voor 399 euro bij Nederlandse retailpartners. Bas Dekker, commercieel directeur Nederland van LG Electronics Benelux: “De Nexus 5 is in onze markt niet verkrijgbaar in Google Play. We zijn blij en trots dat we de Nexus 5 samen met onze retailpartners onmiddellijk op de dag van de lancering en voor een aantrekkelijke prijs voor Nederlandse consumenten beschikbaar hebben.”

Tevens heeft webshop BelSimpel zojuist in een reactie aan All About Phones laten weten dat de eerste orders zijn verstuurd.

Helaas zijn er geen actuele prijzen beschikbaar op dit moment.

Google onthult Nexus 5, Android 4.4 KitKat nexusae0 unnamed 130 

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Rozbeh AJ -

    Vinden jullie de batterij niet een nadeel bij Nexus 5? het is maar 2300mAh en hij heeft een qwad core prosecor!
    Laag prijs maakt hem wel aantrekkelijk, maar ik wacht liever op S5 🙂

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Xiaomi Redmi Note 4X

Eerste beelden van top smartphone Xiaomi Mi Mix 2 gespot lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Google

Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Nieuwe foto’s Samsung Galaxy Note 8 onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters