Google onthult nieuwe functies Google Home

Vandaag is het weer zover en wordt het jaarlijkse Google I/O keynote evenement gehouden. Tijdens de happening worden alle belangrijke ontwikkelingen binnen Google besproken. Dit zijn alle nieuwe Google Home functies die zijn onthuld.

Google Home wordt proactief

Eén van de grotere ontwikkelingen in de Google familie betreft Google Home. Een van de veranderingen is dat Home wat meer proactief gaat worden. Concreet betekent dit dat Google Home zal knipperen om aandacht van de gebruiker te trekken, waarna een notificatie zal worden afgeleverd.

Praktisch gezien zal Assistant bijvoorbeeld doorgeven wanneer er veel verkeer is in de omgeving, wanneer er een afspraak is gepland. In aanvang zal deze feature bestaan uit basis herinneringen en bijvoorbeeld veranderingen in vluchtinformatie. De bedoeling is om de feature uiteindelijk verder uit te breiden.Google Home

Handsfree bellen en muziek

Daarnaast krijgt Google Home ook de mogelijkheid om handsfree te bellen. Met spraakopdrachten kan de opdracht gegeven worden om bijvoorbeeld een bepaalde persoon te bellen. Ook zullen sommige bekende muziek toepassingen worden geïntegreerd in Home. Onder andere Spotify, SoundCloud en Deezer zullen meedoen aan het Home festijn. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om via Bluetooth audio af te spelen via het Home systeem vanaf andere apparaten welke Bluetooth ondersteunen.

Nederland moet nog even geduld hebben

Als laatste zullen er ook visuele elementen worden toegevoegd aan Home. Wanneer bijvoorbeeld Assistant wordt gevraagd om een bepaalde bestemming uit te vogelen, zal Home deze visueel laten zien op bijvoorbeeld je smartphone of via tv’s, welke zijn aangesloten via de Chromecast. Daarnaast is ook aangekondigd dat Google Home en Google Assistant naar Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada en Japan komen. Nederland staat er dus helaas niet tussen.

Check ook de nieuwe Android O functies die de zoekgigant heeft gedemonstreerd tijdens zijn presentatie!

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters