Google onthult nieuwe functies Google Home

Vandaag is het weer zover en wordt het jaarlijkse Google I/O keynote evenement gehouden. Tijdens de happening worden alle belangrijke ontwikkelingen binnen Google besproken. Dit zijn alle nieuwe Google Home functies die zijn onthuld.

Google Home wordt proactief

Eén van de grotere ontwikkelingen in de Google familie betreft Google Home. Een van de veranderingen is dat Home wat meer proactief gaat worden. Concreet betekent dit dat Google Home zal knipperen om aandacht van de gebruiker te trekken, waarna een notificatie zal worden afgeleverd.

Praktisch gezien zal Assistant bijvoorbeeld doorgeven wanneer er veel verkeer is in de omgeving, wanneer er een afspraak is gepland. In aanvang zal deze feature bestaan uit basis herinneringen en bijvoorbeeld veranderingen in vluchtinformatie. De bedoeling is om de feature uiteindelijk verder uit te breiden.Google Home

Handsfree bellen en muziek

Daarnaast krijgt Google Home ook de mogelijkheid om handsfree te bellen. Met spraakopdrachten kan de opdracht gegeven worden om bijvoorbeeld een bepaalde persoon te bellen. Ook zullen sommige bekende muziek toepassingen worden geïntegreerd in Home. Onder andere Spotify, SoundCloud en Deezer zullen meedoen aan het Home festijn. Daarnaast zal het ook mogelijk zijn om via Bluetooth audio af te spelen via het Home systeem vanaf andere apparaten welke Bluetooth ondersteunen.

Nederland moet nog even geduld hebben

Als laatste zullen er ook visuele elementen worden toegevoegd aan Home. Wanneer bijvoorbeeld Assistant wordt gevraagd om een bepaalde bestemming uit te vogelen, zal Home deze visueel laten zien op bijvoorbeeld je smartphone of via tv’s, welke zijn aangesloten via de Chromecast. Daarnaast is ook aangekondigd dat Google Home en Google Assistant naar Duitsland, Frankrijk, Australië, Canada en Japan komen. Nederland staat er dus helaas niet tussen.

Check ook de nieuwe Android O functies die de zoekgigant heeft gedemonstreerd tijdens zijn presentatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters