Google onthult toekomstplannen voor Android: update 3

Google houdt momenteel zijn jaarlijkse Google I/O conferentie. Zoals ieder jaar, is Android een van de hoofdpunten van de presentatie. Voor alle punten die er tijdens Google I/O zijn besproken, kun je hier terecht.

Android N staat voor

Voor het eerst in de geschiedenis van Android, gaat Google niet zelf een naam kiezen voor zijn nieuwe Android-versie. Ditmaal geven ze de gebruikers de vrijheid om zelf een naam te kiezen voor het besturingsysteem. Mocht je zelf mee de naam willen kiezen, dan kun je hier terecht. Laat even weten voor welke naam jij hebt gestemd.

Prestaties

Een van de focuspunten bij Android N zijn prestaties. Iets wat natuurlijk niet onbelangrijk is. Een manier waarop ze prestaties willen verbeteren is met JIT. We kenden JIT al van vorige Android-versies, maar met Android N drijft Google het verder door. JIT zorgt ervoor dat applicaties veel sneller installeren, en dit onder andere doordat applicaties compacter gecodeerd zijn en dus minder codes bevatten.

JIT performance android N

Vervolgens is er ook Vulcan. Dankzij Vulcan kunnen toestellen met huidige hardware betere graphics vertonen. Dit doormiddel van codes die beter geoptimaliseerd zijn. Het effect hiervan is dus graphics er beter uitzien, mooiere reflecties vertonen, betere lichtinval kunnen weergeven en al de dingen die je wil bij een game. Of dit werkelijk ook zo is, gaan we meemaken.

Android N beveiligingBeveiliging

Naast prestaties, is de beveiliging van een smartphone ook belangrijk. Google weet dit, en vandaar dat het een volgend focuspunt is bij Android N. Een veiliger Android wil Google bereiken door onder anderen betere codering en toestellen twee maal per maand te voorzien van een beveiligingsupdate. Dit laatste gebeurt al bij de Google Pixel C.

Productiever door te multitaskenAndroid N nieuwe dingen

Iets wat we zelf al hebben mogen ontdekken in de preview van Android N is de multitask-functie. Deze functie is nieuw in Android N, en zorgt ervoor dat je iets productiever kunt werken. Dit doordat het niet ‘gewoon’ multitasken is, maar wel split-screen wat inhoudt dat je twee applicaties tegelijk kunt gebruiken.

Ook notificaties zijn onder handen genomen. Ze worden nu iets anders, en beter, weergegeven waardoor je er makkelijker mee kunt ‘communiceren’.

Emojis

Voor de emoji-fans onder jullie is er goed nieuws. Android N zal namelijk het eerste besturingsysteem worden dat unicode 9 ondersteund. Hierdoor krijg je 72 nieuwe emojis bij de nieuwe versie van Android.

Android N release-datum

We hebben nog geen exacte release-datum gekregen voor wanneer Android N een publieke release zal krijgen. Maar Google kennende zal dit ergens rond oktober zijn. Wel stelt Google vanaf vandaag de Android N beta beschikbaar, voor als je echt niet kunt wachten. We raden je alleen wel af de beta te installeren op je dagelijkse toestel, er zullen namelijk heel wat bugs inzitten wat de gebruikservaring negatief beïnvloed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Cor van der Mooren -

  De nieuwe Android-versie zou ik naar het snoepje NAPOLEON noemen.
  Napoleon een naam die je makkelijk onthoud, en een ijzer sterke strijder
  dat is de nieuwe Android-versie.
  toch ook?
  Met vriendelijke groeten
  Cor van der Mooren

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Google Location History Android

Android verzamelt veel meer informatie over je dan je denkt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters