‘Google onthult vanavond eerste Daydream-headset’

daydream googleNa veel geruchten is het dan vanavond eindelijk zo ver: het evenement van Google. Er staat een hoop op de lijst van verwachte aankondigingen. Zo ook de Daydream-headset, de VR-bril van Google.

Google Daydream

Over het algemeen hebben wij al een vrij goed beeld wat er gaat gebeuren op het evenement van vanavond. We weten een klein beetje wat wij kunnen verwachten, maar op een paar vlakken is het nogal wazig. Een van die gebieden is het nieuwe Virtual Reality-platform van Google. Het Amerikaanse bedrijf heeft tijdens Google I/O het nieuwe VR-platform aangekondigd, maar sinds dien hebben wij niet veel meer gehoord van dit platform. Vanavond hopen wij hier meer van te horen van Google.

Er gaan geruchten  rond dat Google vanavond meer laat weten over het platform, maar ook direct al een Daydream-headset aankondigt. Het bedrijf heeft al eerder een stap in de virtuele werkelijkheid gezet met de succesvolle Google Cardboard, een VR-bril van karton waar praktisch elke smartphone in past.

Daydream zou iets anders moeten worden en heeft mogelijk bepaalde eisen nodig om de beste ervaring te krijgen. Zo zal je naar verluidt een smartphone nodig hebben met minimaal een Snapdragon 820 of beter, hoewel tot nu toe nog alleen de Snapdragon 821 beter is. Verder heb je minimaal 4 GB aan werkgeheugen nodig op je toestel. Ook heb je minstens een Full HD amoled-scherm nodig op jouw smartphone. Het leek er even op dat de minimale eis een Quad HD-resolutie zou zijn, maar dit blijkt toch niet het geval.

google-daydream-vr-controller-0-1278x720

Daydream-ready

Er zijn al een paar toestellen die Daydream-ready zijn. Hiervan is ook bevestigd dat deze smartphones dat zijn. De toestellen zijn de ZTE Axon 7 en de Zenfone 3 Deluxe van Asus. Verder zijn er nog toestellen die mogelijk Daydream-ready zijn. Dit zijn de Galaxy S7 (Edge) van Samsung, de Moto Z en Z Force van Motorola/Lenovo en de OnePlus 3. Al deze toestellen hebben minstens een Snapdragon 820, een FullHD amoled-scherm en minstens 4 GB aan werkgeheugen.

Beschikbaarheid

Hoewel er nog niet veel details zijn over de eerste Daydream-headset van Google, zou de nog onaangekondigde headset wel eens een relatief goedkope Virtual Reality-ervaring kunnen worden. Er zijn namelijk geruchten dat de headset over de toonbank gaat voor ongeveer 79 dollar. Dit is iets minder dan de Gear VR van Samsung, die een adviesprijs heeft van 99 euro. Het is nog niet bekend hoeveel euro de Daydream-headset in Europa gaat kosten, al is dit naar verwachting rond de 80 euro.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters