Google ontwikkelt tóch een eigen VR headset

Google heeft al een aantal Virtual Reality mogelijkheden zoals het platform Daydream, Cardboard en Project Tango maar Google heeft nog geen eigen VR headset.

Google VR

VR HeadsetGisteren plaatste Recode een artikel dat Google van plan was een stand alone headset te maken die even sterk is als Facebook’s Oculus en als de HTC Vive. Volgens Recode is het project echter stopgezet. Bronnen binnen Google zeggen dat ze nog steeds werken aan een headset. In het X Lab een bedrijf van Alphabet, werken volgens Recode 50 werknemers aan de VR headset. Volgens Engadget is Google in anonimiteit druk bezig met het samenstellen van een team. In mei tijdens I/O werd Daydream bekend gemaakt, het VR platform van Google en dan niet voor de Google Cardboard maar voor zwaar geschut. Toch is Daydream niet het lange termijn plan van Google om de Virtual en Augmented wereld over te nemen. Daydream is voor nu een kleine traptrede naar grotere mogelijkheden.

VR headset

VR headsetDe headset zal volgens bronnen geen computer of smartphone gebruiken om hem aan te sturen. Wel heeft de headset een scherm dat gericht is op Augmented Reality. De headset gaat gebruik maken van camera’s die naar buiten wijzen en een Movidius chip die de bewegingen van de gebruiker zijn hoofd scant en volgt. Google heeft ook Magic Leap overgekocht, een startup bedrijf dat Mixed Reality creëert. Of Google de Magic Leap technologie gaat gebruiken in de nieuwe headset is nog onduidelijk. Of de headset hetzelfde gaat worden als die van Microsoft is ook nog onduidelijk. De Microsoft Hololens werkt ook veel met Mixed Reality, de hololens legt lagen digitaal over een object heen zodat het perfect past. De Hololens is minder gericht op games zoals de Oculus en de Vive zal de nieuwe headset ook meer de kan van educatie en werk op gaan.

Bron: Engadget.com

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters