Google ontwikkelt tóch een eigen VR headset

Google heeft al een aantal Virtual Reality mogelijkheden zoals het platform Daydream, Cardboard en Project Tango maar Google heeft nog geen eigen VR headset.

Google VR

VR HeadsetGisteren plaatste Recode een artikel dat Google van plan was een stand alone headset te maken die even sterk is als Facebook’s Oculus en als de HTC Vive. Volgens Recode is het project echter stopgezet. Bronnen binnen Google zeggen dat ze nog steeds werken aan een headset. In het X Lab een bedrijf van Alphabet, werken volgens Recode 50 werknemers aan de VR headset. Volgens Engadget is Google in anonimiteit druk bezig met het samenstellen van een team. In mei tijdens I/O werd Daydream bekend gemaakt, het VR platform van Google en dan niet voor de Google Cardboard maar voor zwaar geschut. Toch is Daydream niet het lange termijn plan van Google om de Virtual en Augmented wereld over te nemen. Daydream is voor nu een kleine traptrede naar grotere mogelijkheden.

VR headset

VR headsetDe headset zal volgens bronnen geen computer of smartphone gebruiken om hem aan te sturen. Wel heeft de headset een scherm dat gericht is op Augmented Reality. De headset gaat gebruik maken van camera’s die naar buiten wijzen en een Movidius chip die de bewegingen van de gebruiker zijn hoofd scant en volgt. Google heeft ook Magic Leap overgekocht, een startup bedrijf dat Mixed Reality creëert. Of Google de Magic Leap technologie gaat gebruiken in de nieuwe headset is nog onduidelijk. Of de headset hetzelfde gaat worden als die van Microsoft is ook nog onduidelijk. De Microsoft Hololens werkt ook veel met Mixed Reality, de hololens legt lagen digitaal over een object heen zodat het perfect past. De Hololens is minder gericht op games zoals de Oculus en de Vive zal de nieuwe headset ook meer de kan van educatie en werk op gaan.

Bron: Engadget.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters