Google wil Android in je ogen stoppen

Google gaat na Google Glass een stapje verder en is bezig met een apparaatje dat Android in je ogen plaatst.

Google Glass

Google Glass was een interessant concept: waarom zou je niet Android in een bril stoppen? De ingebouwde camera en uitgebreide kritiek in de media zorgden er voor dat het dragen van de Google Glass een taboe werd, maar dat betekent niet dat Google haar concept heeft op gegeven. Eerder kwam het nieuws al naar buiten dat Google bezig is met een compleet vernieuwde versie van Google Glass. Daar blijft het echter niet bij, want waarom zou je de hele dag naar een schermpje kijken als je Android ook direct in je ogen kan stoppen? Het lijkt het onderwerp voor een science fiction film te zijn, maar het tegendeel is waar: Google heeft een patent aangevraagd voor een soort minuscule lens die in je ogen geplaatst wordt.Google patent Android

Het inbrengen van het apparaatje zal niet voor iedereen als muziek in de oren klinken, want er moet een naald dwars door je hoornvlies heen. Automatisch hard wordende vloeistof wordt geïnjecteerd om het minuscule apparaatje op zijn plek te houden. Door die specifieke plaatsing kan de gebruiker de content altijd in focus houden, maar hoe dat precies werkt wordt niet in het patent beschreven.

Android in je oog

Het enige dat het patent vrij geeft is een indirecte naam: “Intra-ocular device”, waaruit dus duidelijk wordt dat het inderdaad in je oog wordt geplaatst, zoals de bijbehorende afbeelding al doet vermoeden. Een kleine antenne levert stroom aan het apparaatje, maar wat het precies is en hoe het werkt wordt niet vrij gegeven. Het is in ieder geval duidelijk dat Google hardware en daarmee software in je ogen wilt plaatsen, dus Android lijkt dan een logische keuze te zijn. Als we even onze dystopische bezwaren op zij zetten dan is het een logische volgende stap na smartphones, smartwatches en slimme brillen.

Het patent werd in oktober 2014 aangevraagd door Andrew Jason Conrad, hoofd van Life Sciences bij Google. Het mysterieuze apparaatje is dus al langer in ontwikkeling, maar de kans dat Google het in de komende vijf jaar zal onthullen is zeer klein.

Sony contactlens

Recent dook er ook een soortgelijk patent van Sony op, maar dan voor een camera in een contactlens. Het Japanse bedrijf is bezig met een slimme contactlens die je kunt bedienen door te knipperen, en waarvan de gefilmde beelden naar je smartphone worden gestuurd. Het is nog niet precies duidelijk wat de contactlens van Sony zo slim maakt, maar het is duidelijk dat meer grote bedrijven bezig zijn met de verstrengeling van technologie en het menselijk lichaam.

Bron: USPTO, Pocket Now

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters