Google overtreed regels Apple iPhone SDK met eigen App

Google heeft toegegeven dat het de regels van de iPhone SDK heeft geschonden met haar nieuwe applicatie. Wat de gevolgen zullen zijn voor Google is nog onduidelijk, maar naar verwachting moet applicatie opnieuw gemaakt worden.

Google heeft onlangs een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee gebruikers gesproken zoekopdrachten kunnen ingeven met de iPhone. Om te detecteren dat het toestel aan het oor wordt gehouden, heeft Google de naderingssensor van de iPhone gebruikt. Deze functie van de sensor is echter alleen via een ongedocumenteerde api te gebruiken die niet terug te vinden is in de SDK. Het gebruik van een verborgen api heeft als nadeel dat de applicatie mogelijk niet meer goed zal werken als Apple de bewuste api bijvoorbeeld verandert of uit het besturingssysteem verwijdert. Google geeft dit toe, maar ontkent naar Apples private framework te hebben gelinkt. Apple heeft erg strenge regels als het gaat om applicaties die in de App store komen en de vraag is dan ook hoe deze applicatie door de keuring van de fabrikant is gekomen. De applicatie staat overigens nog steeds in de App store en naar verwachting zal hij daar nog wel even blijven aangezien Google erg veel publiciteit heeft gekregen met deze nieuwe applicatie.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze ontwikkelingen maar naar verwachting zal de applicatie niet uit de App store verwijderd worden door de producent. Wel beweren bronnen dat er gesprekken zijn achter de schermen over deze nieuwe situatie.

google-mobile-app 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters