Google overtreed regels Apple iPhone SDK met eigen App

Google heeft toegegeven dat het de regels van de iPhone SDK heeft geschonden met haar nieuwe applicatie. Wat de gevolgen zullen zijn voor Google is nog onduidelijk, maar naar verwachting moet applicatie opnieuw gemaakt worden.

Google heeft onlangs een nieuwe applicatie uitgebracht waarmee gebruikers gesproken zoekopdrachten kunnen ingeven met de iPhone. Om te detecteren dat het toestel aan het oor wordt gehouden, heeft Google de naderingssensor van de iPhone gebruikt. Deze functie van de sensor is echter alleen via een ongedocumenteerde api te gebruiken die niet terug te vinden is in de SDK. Het gebruik van een verborgen api heeft als nadeel dat de applicatie mogelijk niet meer goed zal werken als Apple de bewuste api bijvoorbeeld verandert of uit het besturingssysteem verwijdert. Google geeft dit toe, maar ontkent naar Apples private framework te hebben gelinkt. Apple heeft erg strenge regels als het gaat om applicaties die in de App store komen en de vraag is dan ook hoe deze applicatie door de keuring van de fabrikant is gekomen. De applicatie staat overigens nog steeds in de App store en naar verwachting zal hij daar nog wel even blijven aangezien Google erg veel publiciteit heeft gekregen met deze nieuwe applicatie.

Apple heeft nog niet gereageerd op deze ontwikkelingen maar naar verwachting zal de applicatie niet uit de App store verwijderd worden door de producent. Wel beweren bronnen dat er gesprekken zijn achter de schermen over deze nieuwe situatie.

google-mobile-app 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Tegenwoordig browse je met Samsung op alle Android smartphones lees verder

youtube app

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters