Gaat na de homeknop ook het touchscreen verdwijnen?

Dit jaar zagen we het verdwijnen van de fysieke homeknop bij veel vlaggenschepen om plaats te maken voor het alles in beslag nemende display. Deze week is echter een Google patent gepubliceerd, dat alweer de volgende stap in de smartphone evolutie lijkt aan te duiden. Na de fysieke homeknop lijkt in de toekomst ook het touchscreen zelf het onderspit te delven. Door het gebruik van handgebaren zou het aanraken van een scherm helemaal niet meer nodig zijn.

Je toestel besturen door zelf bedachte gebaren in de lucht

Google is al een tijdje bezig met het ontwikkelen van technologie om handgebaren in de lucht te herkennen als vervanging voor het swipen over een display. In het patent wordt deze technologie nog verder uitgebreid wordt het mogelijk voor gebruikers om ook zelf gebaren toe te voegen. Het patent gaat onder de naam “Device interaction with spacially aware gestures” en beschrijft hoe het apparaat te besturen is door middel van handgebaren, maar ook hoe dit voor iedereen heel persoonlijk en intuïtief kan worden. Het apparaat kan namelijk on the fly ook nieuwe gebaren leren, waardoor je eindelijk niet meer te me maken hebt met voorgeprogrammeerde onnatuurlijke bewegingen. Als je wilt dat het apparaat aangaat door een hartje met je handen te maken, is dat gewoon mogelijk.

Google Project Sol: iteractie door handgebaren
Google’s Project Soli

Meerdere apparaten besturen met handgebaren

De technologie zou daarnaast niet alleen voor een smartphone zijn bedoeld, maar geïmplementeerd kunnen worden bij verschillende apparaten. Zo zou je je lampen, gordijnen en tv in de toekomst allemaal kunnen besturen door naar ze te gebaren. Met het project Soli is Google ook al bezig met interactie via handgebaren. Soli is een interactie sensor,  welke radar technologie gebruikt om de bewegingen van je hand te kunnen volgen. Voor het interacteren met de sensor is Google bezig met het ontwikkelen van een algemene “gebarentaal”, welke uit een universele set van simpele gebaren zou bestaan.

Google Porject Soli
Google’s Project Soli

Interactie wordt een actieve bezigheid

Als Google de Soli sensor gebruikt in combinatie met de technologie beschreven in het nieuwe patent, ziet de toekomst er behoorlijk actief uit. En als Google’s gebarentaal inderdaad universeel wordt, zal deze misschien op een gegeven moment dusdanig ontwikkeld worden dat we ook met elkaar alleen nog maar gebaren. Praten wordt dan net als rondrijden in een benzine- of dieselauto.

Via: Slashgear

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters