Google’s PAX akkoord brengt vrede in Android land

De smartphone wereld is een wereld van eten of gegeten worden. Dit zorgt soms voor grimmige verhoudingen tussen de verschillende bedrijven. Bijna elk bedrijf, dat er toe doet, heeft op een gegeven moment te maken met patentschendingen. Of de eigen patenten worden geschonden, of het bedrijf wordt beschuldigd van patentschendingen. Google lijkt er genoeg van te hebben en probeert, in ieder geval wat de Android bedrijven betreft, de pais en vree te bewaren. Met de kruislicentie overeenkomst PAX (pax betekent vrede in het Latijn) zou er minder oorlog moeten zijn tussen makers van Android OEM’s.

Google PAXPAX deelnemers delen patent licenties vrij van royalty’s

Wanneer een bedrijf de PAX overeenkomst tekent, verleent deze aan de andere PAX bedrijven een royaltyvrije patent licentie met betrekking tot Android en Google applicaties. De licenties gelden voor alle applicaties, die in aanmerking komen voor de software. Dankzij de overeenkomst zouden bedrijven minder tijd en geld hoeven te investeren in ontwikkelingen die misschien al bestaan. Hierdoor kunnen ze zich richten op meer innovatieve en creatieve ideeën.

Verschillende grote bedrijven hebben de overeenkomst al ondertekend

Google lijkt niet de enige te zijn, die de PAX overeenkomst een goed idee vindt. Verschillende andere bedrijven hebben de overeenkomst al ondertekend, waaronder Samsung, LG, Foxconn, HMD Global, HTC, Coolpad, BQ en Allview. Deze bedrijving zijn wereldwijd goed voor 230.00 patenten. Ze zullen elkaar in ieder geval niet aanklagen met betrekking tot Android patenten.
Bron: Google
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters