Google PhotoScan digitaliseert je oude foto’s met slimme software

Google heeft een nieuwe app uitgebracht genaamd Google PhotoScan, waarmee je op een slimme manier al je oude foto’s kunt digitaliseren en sorteren.

Oude foto’s

Tegenwoordig is het door online opslagmogelijkheden en slimme algoritmes hartstikke makkelijk je foto’s op een plek te bewaren en te sorteren. Helaas is de kans groot dat je nog uit de tijd komt dat je fotorolletjes moest laten ontwikkelen. Albums vol, ergens weggestopt in een verhuisdoos of een kast. Nostalgisch, maar hoe krijg je die foto’s online bij je andere digitale foto’s?

Je kunt ervoor kiezen om al je foto’s in te gaan scannen, maar niet iedereen heeft een goede scanner en de bijbehorende software is vaak verre van ideaal. De kans is zelfs groot dat de camera van je smartphone beter is. Toch is het lastig om een foto te digitaliseren met je smartphone. Foto’s achter glas zorgen voor een glans, en een scherpe foto nemen kan soms nog best lastig zijn.

Google Photoscan

Google beweert dat probleem op te kunnen lossen met een nieuwe app genaamd Google PhotoScan. Het idee achter de nieuwe app is dat je vijf foto’s maakt van de foto die je wil digitaliseren, zoals je in de onderstaande video kunt zien. Google combineert die vier foto’s dan vervolgens in een scherpe foto. Slimme algoritmes zorgen ervoor dat schaduwen en gereflecteerd licht geen obstakel vormen. De app herkent automatisch randen, zet je foto recht en werkt reflecties weg.

Slimme software

Vervolgens kun je de foto opslaan middels Google Photos, de intelligente fotodienst van de zoekgigant. De software van Google sorteert automatisch je foto’s en herkent gezichten. Zo kun je bijvoorbeeld in een keer alle foto’s van je oma of van je hond opzoeken, of ze nou in 2016, 1999 of 1964 zijn genomen. Natuurlijk zal het systeem soms foutjes maken of een persoon niet herkennen, maar vergeleken met een ouderwetse scanner lijkt Google PhotoScan een grote vooruitgang te zijn. De app is te downloaden op Android en iOS.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters