Zo zou de Google Pixel 2 eruit kunnen gaan zien

Komende herfst zal Google de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL gaan onthullen. Een kundige designer liet zijn fantasie alvast de vrije loop gaan.

Google verrast met de Google Pixel

Vorig jaar verraste Google iedereen met de onthulling van de Google Pixel en Pixel XL. Beide toestellen werden door HTC geproduceerd, maar de zoekgigant was zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Het Nexus-tijdperk was ten einde. Geen scherp geprijsde mid-rangers meer, maar premium vlaggenschepen met een premium prijskaartje. Software en hardware die precies op elkaar aansluiten.

Google Chipset

Oftewel: Apple achterna. Google nam vorig jaar met zijn eigen hardwaredivisie de controle en gaat rechtstreeks de strijd met Samsung en Apple aan.

De Google Pixel maakte indruk. Het toestel is ontzettend snel. Google’s pure versie van Android is helemaal geoptimaliseerd voor de hardware van de pixel, en andersom.

Dat is een luxe die normaliter enkel Apple zich kan veroorloven. Het verschil merk je meteen als je met de Google Pixel of Pixel XL aan de slag gaat.Je kan de eerste generatie Pixels als een experiment beschouwen. Beide modellen zijn bijna nooit op voorraad, en Google moest de ontwikkeling in slechts acht maanden proppen.

Google Pixel XL design
De Google Pixel XL

Zo zou de Google Pixel 2 eruit kunnen gaan zien

De Google Pixel 2 wordt naar verluidt pas echt een geduchte concurrent voor Apple. Dit keer heeft de zoekgigant langer dan een jaar gehad om zijn visie tot leven te brengen.

Als de techgigant immers echt Apple wil evenaren, dan zal het ook mee moeten gaan met de trends binnen de markt. De schermresolutie van een gelekte benchmarktest wijst in ieder geval op dezelfde aspect ratio als de Samsung Galaxy S8 en de LG G6.

Google Pixel 2

Waarschijnlijk kunnen we dus op twee toestellen met dunne schermranden rekenen. Daarmee rekent Google af met het grootste nadeel van de originele Pixel: het generieke ontwerp.

Google bevestigde begin dit jaar al dat het de tweede generatie Pixels in de herfst zal onthullen. Gelekte informatie wijst erop dat LG dit jaar de toestellen zal fabriceren.

Nog even geduld dus. Dat weerhoudt ons er echter niet van om ons alvast voor te stellen hoe de Google Pixel 2 eruit gaat zien. Een ontwerper genaamd Deepal Pallav Suthar kon het ook niet laten.

Google Pixel 2

Hij ontwierp deze renders van de Google Pixel 2. Het gaat dus om een puur stukje goed ingelichte fantasie, niet om gelekte beelden van Google’s plannen. De kans is dus groot dat Suthar er flink naast zit.

Dat neemt niet weg dat zijn renders er veelbelovend uitzien. De toestellen lijken op de originele Pixels, maar de verschillen zijn op de juiste punten groot.

Google Pixel 2

Zo zien we dunne schermranden en een dubbele camera. De vingerafdrukscanner is op de achterkant te zien, eveneens de vreemde combinatie van metaal en glas.

Smaken verschillen, maar die combinatie maakt Google’s toestellen wel uniek. Voorlopig moeten we het allemaal nog afwachten, maar wij zouden dik tevreden zijn als de zoekgigant deze kant op gaat. Waar hoop jij op?

Bron: Google+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters