‘Google Pixel 2 kan speciale acties uitvoeren met knijpbare zijkanten’

De Google Pixel 2 komt binnenkort uit en daarom komen we steeds meer te weten over de telefoon. Nu is de smartphone ook langs de FCC gegaan en hoewel de commissie weinig documenten gepubliceerd heeft, lijken we wel te kunnen concluderen dat de Google Pixel 2 knijpbare zijkanten heeft, waarmee hij speciale acties kan uitvoeren.

De functie lijkt bevestigd te worden door een screenshot dat gepubliceerd is door de FCC. Onder het kopje Languages, input & gestures staat namelijk onder meer squeeze for your assistant. Dat is in lijn met eerdere berichten die we lazen. Inknijpbare schermranden zijn voorlopig nog een functie die voorbehouden is aan HTC’s HTC U11. Dat ook de Google Pixel 2 knijpbare zijkanten heeft, doet vermoeden dat HTC net als de eerste Pixel ook de Pixel 2 produceert.

FCC bevestigt andere geruchten

Verder bevestigt de FCC ook veel van de andere geruchten die we al gehoord hebben. Zo blijkt uit de documenten dat de Pixel 2 aangedreven wordt door een Snapdragon 835- of 836-processor. De opslagruimte is volgens de FCC 64GB, maar door het besturingssysteem en andere software heb je nog 50,66GB over voor al je apps en muziek. Ook gaat het nieuwe toestel van Google zoals verwacht op de allernieuwste Androidversie draaien, in dit geval Android 8.0.1.

Google Pixel 2

Over de andere geruchten kunnen we aan de hand van de FCC-documentatie helaas nog geen oordeel vellen. Volgens eerdere berichtgeving heeft de Pixel 2 4GB werkgeheugen. Ook zou Google met zijn nieuwe vlaggenschip afscheid nemen van de 3,5mm-jack voor koptelefoons. In plaats daarvan kunnen muziekliefhebbers met de Pixel 2 muziek kunnen luisteren met de twee stereo-luidsprekers aan de voorkant van het toestel. En net als veel andere fabrikanten wil ook Google zijn toestel naar verluidt van een randloos scherm voorzien.

Wat denk jij, wordt de nieuwe Pixel een absolute topper? Of zit Google wat betreft smartphones op het verkeerde pad? Laat het aan ons weten in de comments hieronder.

Bron: FCC via Android Police

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters