Pas op Samsung en Apple: specificaties Google Pixel 2 en Pixel 2 XL gelekt

De specificaties van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn eindelijk gelekt. Een ding is in ieder geval duidelijk: Apple en Samsung moeten gaan oppassen.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: de strijd aan met Apple en Samsung

Op 4 oktober gaat Google zijn nieuwe smartphones onthullen, de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Vorig jaar maakte de zoekgigant voor het eerst indruk met zijn smartphones. Ja, ze waren amper verkrijgbaar, maar degenen die ermee aan de slag konden, waren zeer enthousiast. Ook wij. Android-skins van Samsung en Huawei kunnen gewoon niet tippen aan de prestaties van puur Android.

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?
De originele Google Pixel

Het is een stukje optimalisatie die we voorheen enkel van Apple gewend waren. Google wil er de komende jaren nog verder in gaan, door zelfs zijn eigen chips te bouwen. Dan kom je dus echt op Apple-niveau: hardware en software die voor elkaar gebouwd zijn.

Maar eerst kijken we uit naar de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Eerder deze week schreven we al over gelekte features: muziekherkenning die altijd aanstaat, een portrait-mode en dubbele speakers aan de voorkant. Vandaag zijn ook de vermeende verdere specificaties van beide toestellen gelekt.

Google Pixel 2 XL specificaties

Laten we de specs doorlopen: de Google Pixel 2 XL heeft een gebogen OLED-scherm, met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap zit de Snapdragon 835, in combinatie met 64GB of 128GB aan intern opslaggeheugen. Het is nog niet bekend hoe groot het scherm precies is, maar eerdere geruchten wezen op een 6-inch paneel.

Google Pixel 2 XL
Een render van de Pixel 2 XL

De screen-t0-body ratio zal ergens tussen de 80-85 procent vallen. Je kunt dus op dunne schermranden rekenen, in tegenstelling tot vorig jaar. Google gaat dit jaar met zijn flinke toestel regelrecht de strijd aan met de iPhone X en Galaxy Note 8. Het toestel heeft verder waarschijnlijk geen headphone jack. Ondanks de grap die de fabrikant vorig jaar maakte over de afwezigheid van een headphone jack in de iPhone 7.

In enkele markten zullen er Type-C USB  oordopjes in de doos zitten. Aan de achterkant van het toestel zit hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera, met optische beeldstabilisatie voor minstens een van de twee sensoren. Een 3520 mAh batterij, vingerafdrukscanner en IP67-rating maken het pakketje af. Oh ja, nog een bonus: je kunt in de zijkanten knijpen om bijvoorbeeld Google Assistant te openen. Thanks HTC!

Gelekte screen protectors
Gelekte screen protectors

Google Pixel 2 specificaties

Over de specificaties van de Pixel 2 kunnen we kort zijn. Het toestel heeft een kleiner scherm, dat helaas niet gebogen is, met een resolutie van 1080 x 1920. Verder heeft het goedkopere model een 2700 mAh batterij. De verdere verschillen en overeenkomsten gaan we pas op 4 oktober ontdekken. Check hier wat Google verder allemaal gaat onthullen.

Via: AndroidAuthority

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marco Bleeker -

  Ik hoef geen Apple niveau. Dank je wel. 2-3 jaar achterlopen.
  De Google Pixel wordt nooit wat. Niemand koopt een Google telefoon.

  Je koopt ook geen McDonalds TV.

  Daarbij Google is een softwarebedrijf net als Apple hoofdzakelijk. Die winnen het nooit van een 100% tech moloch als Samsung en ook Huawei.

  1. Ln -

   Winnen hoeven ze ook niet ze laten alleen zien wat er mogelijk is met stock android en en er zij zat mensen die een puure android ervaring willen en dus ook gaat kopen.

   En ja als de Google pixel te koop zou zij bij een abbo, dan weet ik zeker dat veel mensen dan wel voor Google phone zouden kiezen.

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters