Pas op Samsung en Apple: specificaties Google Pixel 2 en Pixel 2 XL gelekt

De specificaties van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn eindelijk gelekt. Een ding is in ieder geval duidelijk: Apple en Samsung moeten gaan oppassen.

Google Pixel 2 en Pixel 2 XL: de strijd aan met Apple en Samsung

Op 4 oktober gaat Google zijn nieuwe smartphones onthullen, de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Vorig jaar maakte de zoekgigant voor het eerst indruk met zijn smartphones. Ja, ze waren amper verkrijgbaar, maar degenen die ermee aan de slag konden, waren zeer enthousiast. Ook wij. Android-skins van Samsung en Huawei kunnen gewoon niet tippen aan de prestaties van puur Android.

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?
De originele Google Pixel

Het is een stukje optimalisatie die we voorheen enkel van Apple gewend waren. Google wil er de komende jaren nog verder in gaan, door zelfs zijn eigen chips te bouwen. Dan kom je dus echt op Apple-niveau: hardware en software die voor elkaar gebouwd zijn.

Maar eerst kijken we uit naar de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. Eerder deze week schreven we al over gelekte features: muziekherkenning die altijd aanstaat, een portrait-mode en dubbele speakers aan de voorkant. Vandaag zijn ook de vermeende verdere specificaties van beide toestellen gelekt.

Google Pixel 2 XL specificaties

Laten we de specs doorlopen: de Google Pixel 2 XL heeft een gebogen OLED-scherm, met een resolutie van 1440 x 2560. Onder de motorkap zit de Snapdragon 835, in combinatie met 64GB of 128GB aan intern opslaggeheugen. Het is nog niet bekend hoe groot het scherm precies is, maar eerdere geruchten wezen op een 6-inch paneel.

Google Pixel 2 XL
Een render van de Pixel 2 XL

De screen-t0-body ratio zal ergens tussen de 80-85 procent vallen. Je kunt dus op dunne schermranden rekenen, in tegenstelling tot vorig jaar. Google gaat dit jaar met zijn flinke toestel regelrecht de strijd aan met de iPhone X en Galaxy Note 8. Het toestel heeft verder waarschijnlijk geen headphone jack. Ondanks de grap die de fabrikant vorig jaar maakte over de afwezigheid van een headphone jack in de iPhone 7.

In enkele markten zullen er Type-C USB  oordopjes in de doos zitten. Aan de achterkant van het toestel zit hoogstwaarschijnlijk een dubbele camera, met optische beeldstabilisatie voor minstens een van de twee sensoren. Een 3520 mAh batterij, vingerafdrukscanner en IP67-rating maken het pakketje af. Oh ja, nog een bonus: je kunt in de zijkanten knijpen om bijvoorbeeld Google Assistant te openen. Thanks HTC!

Gelekte screen protectors
Gelekte screen protectors

Google Pixel 2 specificaties

Over de specificaties van de Pixel 2 kunnen we kort zijn. Het toestel heeft een kleiner scherm, dat helaas niet gebogen is, met een resolutie van 1080 x 1920. Verder heeft het goedkopere model een 2700 mAh batterij. De verdere verschillen en overeenkomsten gaan we pas op 4 oktober ontdekken. Check hier wat Google verder allemaal gaat onthullen.

Via: AndroidAuthority

 

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters