Ontwerp: Google Pixel 2 gaat de Galaxy S8 en iPhone 8 achterna

Eindelijk weten we meer over de Google Pixel 2. Er is namelijk een benchmarktest opgedoken die op een zeer interessant ontwerp wijst.

Google Pixel

Vorig jaar onthulde Google de Google Pixel en Pixel XL. Na jaren aan samenwerking met andere fabrikanten voor de Nexus-lijn probeert de zoekgigant het nu helemaal zelf.

Google Pixel XL design
De Google Pixel XL

Ja, HTC produceerde de toestellen, maar het ontwikkelingsproces vond geheel binnen Google plaats. De toestellen waren een van de eerste resultaten van Google’s nieuwe hardware divisie, onder leiding van voormalig Motorola president Rick Osterloh.

De Google Pixel en Pixel XL maakten indruk, maar beide toestellen spelen het wel op ‘safe’. De techgigant had minder dan een jaar om zijn plannen om te gooien en de smartphones te realiseren.

De opvolgers zijn uiteindelijk een stuk langer in ontwikkeling. Dan hebben we het dus over de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL. De verwachtingen zijn dan ook een stuk hoger gespannen.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Benchmarktest Google Pixel 2 wijst op dunne schermranden

De eerste grote leak rondom de Google Pixel 2 is opgedoken. Het gaat om een benchmarktest van het standaard model. De resultaten wijzen erop dat de Pixel 2 misschien wel net zo indrukwekkend als de Galaxy S8 en iPhone 8 gaat worden.

Wat die twee modellen met elkaar gemeen hebben? Precies, de dunne schermranden. De Samsung Galaxy S8 heeft een scherm dat bijna de gehele voorkant bedekt. Naar verluidt doet Apple er later dit jaar nog een schepje bovenop.

Volgens de benchmarktest heeft de Pixel 2 een 5.6-inch scherm met een resolutie van 2560 x 1312. Het model wordt aangedreven door de Snapdragon 835 in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslaggeheugen.

Verder wijst de benchmarktest op een 12MP camera met 4K video en een 7MP selfiecamera, eveneens met 4K video. De Google Pixel draait op Android 7.1.1 Nougat.

Daarbij valt vooral de resolutie op. Daaruit blijkt namelijk dat het toestel hoogstwaarschijnlijk een aspect ratio van 2:1 heeft. Dat komt bijna overeen met de 18:5:9 aspect ratio van toestellen zoals de LG G6 en de Samsung Galaxy S8.

Oftewel: het lijkt erop dat de Google Pixel 2 ook zeer dunne schermranden krijgt. Daarmee krijgen fans het beste van beide werelden: een futuristisch ontwerp en een pure versie van Android. De vraag blijft: gaan we dit toestel wel in Nederland kunnen aanschaffen?

Bron: WinFuture

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters