Dit is de Google Pixel 2: inknijpbaar vlaggenschip met dunne schermranden

Google komt later dit jaar met de Google Pixel 2. Kan de zoekgigant opnieuw indruk maken? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk ja, zo blijkt nu.

Google betreedt de smartphonemarkt

Google was altijd al een grote speler in de smartphonemarkt. De zoekgigant is immers de eigenaar van Android, het grootste mobiele besturingssysteem van dit moment. By far.

Google Pixel in de toekomst met touchpad op de achterkant?
De originele Google Pixel

Dat is echter vooral een indirecte rol. Apple ontwikkelt iOS en brengt zijn eigen smartphones uit. Google deed dat al indirect met de Nexus-lijn, een serie aan smartphones die vooral in samenwerking met andere fabrikanten gemaakt werden.

Eind vorig jaar nam Google de controle met de Google Pixel. Een high-end toestel dat van begin tot eind door de zoekgigant is ontwikkeld. Enkel het daadwerkelijke produceren van de toestellen wordt uitbesteedt.

Dit is de Google Pixel 2 XL

De Google Pixel en Pixel XL maakten indruk qua prestaties, maar zagen er vrij saai uit. Begrijpelijk, want beide toestellen zijn in acht maanden ontwikkeld. Voor de Google Pixel 2 heeft het bedrijf veel meer tijd gehad.

Google Pixel 2 XL

Het resultaat kun je in dit artikel aanschouwen. Althans, daar lijkt het sterk op. Volgens Android Police gaat het hier namelijk om de eerste afbeelding van de Google Pixel XL.

Het is een van de weinige Android Blogs die zeer zorgvuldig met geruchten omgaat en zijn eigen bronnen heeft, dus de kans is groot dat het hier om de real deal gaat. Android Police had het bijvoorbeeld bij het rechte eind met bijna elke Nexus, Pixel en OnePlus.

Design valt op

Het design van de Google Pixel 2 XL valt meteen op. Het toestel heeft dunne schermranden, waarmee Google Samsung achterna gaat. De smartphone heeft een 6.0-inch scherm met een aspect ratio van 2:1, net zoals de LG G6.

Samsung Galaxy S8 Plus design
De Samsung Galaxy S8

Dat is niet geheel toevallig, want LG is naar verluidt de fabrikant die de nieuwe Pixels gaat produceren. Het toestel heeft wat weg van de Samsung Galaxy S8. Het scherm is echter niet gebogen, al lijkt dat misschien wel zo. Dat komt doordat het glas wel gebogen is.

Android Police heeft ook een interessant detail bekend gemaakt: de nieuwe Pixels kunnen ingeknepen worden om speciale acties uit te voeren. Waar kennen we dat toch van? Precies, de HTC U 11. Opvallend, want HTC produceerde de eerste Pixels.

De Google Pixel 2 XL lijkt nog steeds op zijn voorgangers. Je kunt weer bonte kleuren verwachten, en op de achterkant zit nog steeds een glazen plaatje.

De camera valt ook op. Het lijkt om een enkele, vrij forse lens te gaan. De originele Pixels maakten indruk met hun camera’s, dus we zijn zeer benieuwd hoe dat dit jaar uitpakt.

We hebben nog heel veel vragen, maar het is duidelijk dat het qua design al helemaal goed zit met de Google Pixel 2 XL! De komende maanden horen we meer.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters