Zo ziet de Google Pixel 2 XL er waarschijnlijk uit

Eind dit jaar komt Google met de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL. Alles wijst erop dat de zoekgigant ons gaat verrassen met een randloos ontwerp. Kan Google Samsung overtreffen?

Google betreed de smartphonemarkt

Google betrad vorig jaar voor het eerst zelf de smartphonemarkt met een high-end toestel. Daarvoor werkte de zoekgigant samen met andere fabrikanten aan de Nexus-serie, betaalbare toestellen met stock Android.

Met de Google Pixel en Pixel XL kwam er tot de grote spijt van fans een eind aan dat tijdperk. De nieuwe smartphones worden enkel door een andere fabrikant geproduceerd. Google is geheel verantwoordelijk voor de ontwikkeling.

Google Pixel 2 XL

Beide toestellen hebben een premium prijskaartje. Daar krijg je echter wel een toptelefoon voor terug. Aan een ding schortte het helaas wel: een opvallend design. Beide toestellen zagen er vrij generiek uit.

Zeker dit jaar kun je op zo’n prijspunt niet wegkomen met zulke dikke schermranden. Samsung, Apple, LG: iedereen brengt futuristische vlaggenschepen uit.

Twee verschillende Pixels

Maak je geen zorgen: de zoekgigant heeft grootse plannen. Althans, als we de schitterende render van Android Police moeten geloven, doorgaans een zeer betrouwbare bron.

Naar verluidt brengt Google dit jaar twee smartphones uit. Een model dat lijkt op de originele Google Pixel, en een model met dunne schermranden.

HTC produceert waarschijnlijk de Google Pixel 2, die dus het design van vorig jaar overneemt. LG produceert volgens bronnen de Google Pixel 2XL, die meer wegheeft van de Galaxy S8.

Een opvallende strategie, maar zo kan de techgigant in theorie wel twee segmenten bedienen. Dat ligt echter geheel aan hoe groot het prijsverschil tussen beide modellen zal zijn.

Google Pixel 2 XL: dunne schermranden

De bekende Youtuber Concept Creator heeft nu op basis van de betrouwbare render een 3D-model ontworpen. In de bovenstaande video kun je de Google Pixel 2 XL van alle kanten bewonderen.

Het is een interessant voorproefje, maar blijf dit soort geruchten met een flinke korrel zout nemen. In tegenstelling tot veel andere video’s is dit concept wel degelijk op een betrouwbare bron gebaseerd, maar het blijft voor een deel giswerk.

Naar verwachting zal Google de nieuwe Pixel-smartphones eind september of begin oktober onthullen. De zoekgigant heeft er zelf nog geen woord over gerept, naast de bevestiging dat de opvolgers van de Google Pixel en Pixel XL in ontwikkeling zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters