Gaat LG de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL produceren?

HTC was vorig jaar verantwoordelijk voor de productie van de Google Pixel en Pixel XL. Voor de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL gaat daar verandering in komen, zo bleek deze week.

Google maakt zelf high-end smartphones met de Pixel-lijn

Vorig jaar wist Google vriend en vijand te verrassen met de Google Pixel en Pixel XL. Opeens ging de zoekgigant rechtstreeks de strijd aan met Apple en Samsung. Het ging om twee high-end vlaggenschepen die het uiterste uit Android halen.

Google Pixel

Daarmee kwam een einde aan de populaire Nexus-serie. De Nexus-serie werd in samenwerking met wisselende fabrikanten ontwikkeld. Google was in dat opzicht echt een partner met een flinke input, maar een groot deel van het ontwikkelingsproces lag nog steeds bij bijvoorbeeld Huawei.

Daar kwam met de Google Pixel verandering in. HTC produceerde de toestellen, maar daar bleef het dan ook bij. Google nam eindelijk geheel de controle, iets waar fans al jaren op hoopten. De techgigant bleef echter de afgelopen jaren bij de Nexus-lijn omdat het niet andere smartphonefabrikanten die van Android afhankelijk zijn voor het hoofd wilde stoten.

De eerste Pixels waren nog maar de eerste stap. De toestellen moesten binnen korte tijd ontwikkeld worden, wat tot een vrij generiek design heeft geleid. Eind dit jaar kun je dus veel meer verwachten. Google heeft dit keer meer tijd voor de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL. Sterker nog, beide opvolgers waren tijdens de onthulling van de moeilijk verkrijgbare Google Pixel al in ontwikkeling.

Google Pixel

Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL krijgen naar verluidt een randloos ontwerp. De zoekgigant gaat dus de Samsung Galaxy S8 en LG G6 achterna. Maar wie gaat de nieuwe toestellen produceren? Geruchten deden de ronde dat HTC opnieuw mag aantreden, maar dat lijkt nu toch niet te kloppen.

Het lijkt er namelijk sterk op dat LG de toestellen gaat produceren. Google hanteert een uitgebreid systeem waarin Android-bugs bijgehouden worden. 9to5Google trof daarin een door een medewerker van LG geplaatst probleem aan. Dat is opzich niet zo bijzonder, maar de daarop volgende reactie van een Googlemedewerker valt wel op.

Die vraagt de medewerker van LG om zijn melding te verplaatsen naar een ander gedeelte, genaamd LG/Taimen. Die naam komt bekend voor. Taimen is namelijk naar verluidt de codenaam van de Google Pixel 2.

Android Police heeft ook nog eens onafhankelijk bevestigd dat LG inderdaad de Google Pixel 2 gaat produceren. Waarom toch LG? Eerder dit jaar deden er geruchten de ronde dat Google in LG’s flexibele OLED-schermen wilde investeren. Er wordt gesuggereerd dat het daar iets mee te maken heeft. Zeker met een randloos ontwerp heeft Google LG’s expertise op het gebied van OLED-schermen nodig.

Of Google was niet tevreden met de massaproductie van zijn eerste toestellen. Zowel de Google Pixel als Pixel XL zijn namelijk nog steeds niet wereldwijd verkrijgbaar. Ook in de landen waar de toestellen wel te koop zijn, kampt de techgigant met tekorten. We zijn zeer benieuwd!

Bron: 9to5Google

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters