Google begint marketingoffensief met plagen Apple: lancering Google Pixel 2 (XL) op 4 oktober

De onthulling van de iPhone X hebben we nog maar net achter de rug, maar Google is begonnen met het marketingoffensief voor zijn nieuwe vlaggenschepen. Op 4 oktober gaan we kennis maken met de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL.

Op naar de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL

Zo, we hebben de onthulling van de iPhone X achter de rug. Tijd om uit te kijken naar de volgende vlaggenschepen. De eerstvolgende grote fabrikant is Google, die in oktober de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL gaat onthullen. Het wordt een van de meest interessante onthullingen van de afgelopen jaren.

Google Pixel 2 XL

Vorig jaar zette de zoekgigant een gloednieuwe hardwaredivisie op. De focus ligt op kwaliteit en stabiliteit, in plaats van de vrij experimentele aanpak die Google daarvoor had. Ook neemt het bedrijf meer de controle, in plaats van elke keer weer een andere fabrikant in te schakelen. Dat zou uiteindelijk een consistente lijn aan producten moeten opleveren. Net zoals je voor laptops, smartphones en andere hardware bij Apple terecht kunt.

Op naar 4 oktober, reclameoffensief begonnen

De Pixel en Pixel XL waren een excellent begin. Ze hebben nog steeds een van de beste smartphonecamera’s, en weten de vloer aan te vegen met de concurrentie als het om prestaties gaat. Alleen het design viel toch echt tegen. Dat kwam echter vooral omdat Google maar kort de tijd had. Het bedrijf gooide acht maanden voor de lancering nog het roer om.

De Google Pixel 2 en Pixel 2 XL zijn dus een stuk langer in ontwikkeling geweest. De zoekgigant kan ook niet opnieuw met dikke schermranden aankomen. In een jaar is een hoop veranderd. Zowel LG als Samsung introduceerden toestellen met dunne schermranden. Ook Apple hoort nu bij de club met de peperdure iPhone X.

Google Pixel 2 XL

We gaan op 4 oktober ontdekken waarmee Google op de proppen komt, precies een jaar na de onthulling van de eerste generatie Pixels. Dat blijkt uit een nieuwe marketingcampagne van het bedrijf. In Amerika verschenen vanmorgen verschillende billboards, met daarop de even vage als veelzeggende tekst: “Ask more of your phone”. Oftewel, je mag meer van je telefoon verwachten.

Ook op het internet is het marketingoffensief begonnen. De bovenstaande video verscheen op het Youtubekanaal van de zoekgigant. De zoekmachine, waarmee het allemaal begon, wordt op een even simpele als effectieve wijze ingezet. De volgende vragen worden in rap tempo gesteld:

  • Wat is er mis met de batterij van mijn telefoon?
  • Waarom is het opslaggeheugen van mijn telefoon altijd vol?
  • Waarom neemt mijn telefoon zulke vage foto’s?
  • Waarom begrijpt mijn telefoon me niet?
  • Waarom kan mijn telefoon zichzelf niet updaten?
  • Waarom is mijn telefoon zo traag / warm / fragiel / irritant / kapot / wreed / onpersoonlijk / dom?

Allemaal punten die de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL op gaan lossen dus. Hoe? Dat gaan we op 4 oktober ontdekken. De vage foto’s wijzen er waarschijnlijk op dat de nieuwe toestellen optische beeldstabilisatie krijgen. Met de fragiliteit heeft de zoekgigant het misschien gemunt op de trend om overal glas op te doen, zoals Apple deed met de iPhone X.

Wreed, onpersoonlijk en dom is duidelijk gericht op Apple’s Siri. En terecht. De slimme assistent van Apple is nog steeds tergend dom en onhandig, zeker in vergelijking met de concurrentie. Apple heeft opvallend genoeg Siri niet een keer genoemd tijdens de onthulling van zijn nieuwe iPhones.

iPhone X
De iPhone X

In plaats daarvan werd er gefocust op augmented reality. Ja, op smartphones blijven assistenten misschien een overbodige gimmick, maar voor de Apple HomePod moet Siri toch echt nog een stukje slimmer worden. Google Assistant blijft ver voorop lopen, iets waar Google maar al te graag de nadruk op legt. Check hier onze review van de eerste Pixel.

Bron: Google

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters