Onthullingsdatum en nieuwe specificaties Google Pixel 2 (XL) bekend

De bekende en betrouwbare bron Evan Blass heeft gelekt wanneer de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL worden aangekondigd. Ook is het duidelijk dat er een nieuwe Snapdragon onder de motorkap zit.

Google komt met de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Vorig jaar wist Google iedereen te verrassen met de Google Pixel en Pixel XL. Eindelijk nam de zoekgigant zelf de regie in handen. Goed nieuws voor de consument, die zo het beste dat Android te bieden heeft kan ervaren.

De concurrentie is er iets minder blij mee. Fabrikanten als LG, HTC, Samsung en LG zijn afhankelijk van Android, Google’s mobiele besturingssysteem. Nu Google ook direct gaat concurreren met high-end toestellen, is het een opmerkelijke situatie.

Google Pixel 2
De kleinere Google Pixel 2

We zijn ondertussen bijna een jaar verder. De smartphones van de techgigant maakten indruk, maar het design liet nog te wensen over.

Gelekte renders en foto’s bewijzen dat het op dat vlak helemaal goed gaat komen dit jaar. Althans, als het om de Google Pixel 2 XL gaat. Naar verluidt krijgt de grotere variant een ander design dan zijn kleinere broertje. Lees: dunne schermranden.

Onthullingsdatum en chipset bekend

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer kunnen we kennis maken met de nieuwe smartphones? De betrouwbare lekker Evan Blas heeft nu een antwoord op die vraag: 5 oktober. Vorig jaar werden de Pixels aangekondigd op 4 oktober.

Hij wist in het verleden keer op keer specificaties van onaangekondigde vlaggenschepen te onthullen. Juist daarom is dit belangrijk nieuws. Het blijft echter niet bij de vermeende onthullingsdatum.

Evan Blass beweert namelijk dat de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL allebei aangedreven worden door de Snapdragon 836. Dat is een verbeterde variant van de Snapdragon 835, de chip die onder andere in de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zit.

Google Pixel
De Google Pixel XL

De 5.0-inch Pixel 2 wordt waarschijnlijk geproduceerd door HTC, terwijl LG aan de slag gaat met de 6.0-inch Pixel 2 XL. Dat verklaart meteen waarom Google dit jaar met twee verschillende designs komt.

Verwacht echter geen Nexus-praktijken. Dit zijn smartphones van Google, van begin tot eind. Mooie bonus: het worden de eerste smartphones die vanuit de doos op Android 8.0 Oreo draaien. Check hier of jouw toestel ook de update gaat krijgen.

Bron: Evan Blass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters