Onthullingsdatum en nieuwe specificaties Google Pixel 2 (XL) bekend

De bekende en betrouwbare bron Evan Blass heeft gelekt wanneer de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL worden aangekondigd. Ook is het duidelijk dat er een nieuwe Snapdragon onder de motorkap zit.

Google komt met de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Vorig jaar wist Google iedereen te verrassen met de Google Pixel en Pixel XL. Eindelijk nam de zoekgigant zelf de regie in handen. Goed nieuws voor de consument, die zo het beste dat Android te bieden heeft kan ervaren.

De concurrentie is er iets minder blij mee. Fabrikanten als LG, HTC, Samsung en LG zijn afhankelijk van Android, Google’s mobiele besturingssysteem. Nu Google ook direct gaat concurreren met high-end toestellen, is het een opmerkelijke situatie.

Google Pixel 2
De kleinere Google Pixel 2

We zijn ondertussen bijna een jaar verder. De smartphones van de techgigant maakten indruk, maar het design liet nog te wensen over.

Gelekte renders en foto’s bewijzen dat het op dat vlak helemaal goed gaat komen dit jaar. Althans, als het om de Google Pixel 2 XL gaat. Naar verluidt krijgt de grotere variant een ander design dan zijn kleinere broertje. Lees: dunne schermranden.

Onthullingsdatum en chipset bekend

Allemaal leuk en aardig, maar wanneer kunnen we kennis maken met de nieuwe smartphones? De betrouwbare lekker Evan Blas heeft nu een antwoord op die vraag: 5 oktober. Vorig jaar werden de Pixels aangekondigd op 4 oktober.

Hij wist in het verleden keer op keer specificaties van onaangekondigde vlaggenschepen te onthullen. Juist daarom is dit belangrijk nieuws. Het blijft echter niet bij de vermeende onthullingsdatum.

Evan Blass beweert namelijk dat de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL allebei aangedreven worden door de Snapdragon 836. Dat is een verbeterde variant van de Snapdragon 835, de chip die onder andere in de Galaxy S8 en Galaxy Note 8 zit.

Google Pixel
De Google Pixel XL

De 5.0-inch Pixel 2 wordt waarschijnlijk geproduceerd door HTC, terwijl LG aan de slag gaat met de 6.0-inch Pixel 2 XL. Dat verklaart meteen waarom Google dit jaar met twee verschillende designs komt.

Verwacht echter geen Nexus-praktijken. Dit zijn smartphones van Google, van begin tot eind. Mooie bonus: het worden de eerste smartphones die vanuit de doos op Android 8.0 Oreo draaien. Check hier of jouw toestel ook de update gaat krijgen.

Bron: Evan Blass

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters