Dit zijn de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL

De gereputeerde lekker @OnLeaks heeft het uiteindelijke design van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL onthuld. Gaat Google indruk maken?

Google komt met de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Vorig jaar wist Google te verrassen met de Google Pixel en Pixel XL. Eindelijk nam de zoekgigant zelf de controle met zijn gloednieuwe hardware divisie. Geen problematische samenwerkingen, maar een premium vlaggenschip.

Google Pixel XL design
De Google Pixel XL

Dat loonde. De Pixel en Pixel XL zijn nog steeds een van de beste toestellen van dit moment, vooral qua cameraprestaties. Op het gebied van design stelden de toestellen wel lichtelijk teleur.

Dikke schermranden en een generiek uiterlijk pasten niet helemaal bij het flinke prijskaartje. Aan de andere kant was het begrijpelijk: Google moest in acht maanden het roer omgooien en de toestellen ontwikkelen.

Juist daarom kijken we zo uit naar de Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL. De zoekgigant heeft nu langer dan een jaar de tijd gehad om zijn nieuwe toestellen te ontwikkelen. Samsung en LG hebben ondertussen vlaggenschepen uitgebracht met zeer dunne schermranden.

Waarmee komt Google op de proppen? De betrouwbare blog Android Police toonde onlangs al vermeende renders van de Pixel 2 XL. De afbeeldingen tonen een zeer strak vlaggenschip met dunne schermranden. Oftewel: precies waar fans op hoopten.

Google Pixel 2 XL

Nieuwe renders tonen Google Pixel 2 van alle kanten

Dit keer krijgen we het toestel van alle kanten te zien. We hebben geluk, want opnieuw gaat het om een betrouwbare en gereputeerde bron: @Onleaks. Hij heeft naar verluidt fabrieksschetsen en andere informatie weten te bemachtigen.

Opnieuw komende dunne schermranden naar voren. Ook zien we de dubbele speakers van de Google Pixel 2. Aan de achterkant valt vooral het glas op. Gelekte informatie wijst op specificaties om je vingers bij af te likken, inclusief de onaangekondigde Snapdragon 836.

Dat is een verbeterde versie van de chip die op dit moment onder andere in de OnePlus 5 en Sony Xperia XZ Premium zit. Overigens valt het op dat deze beelden opnieuw een enkele camera tonen.

Google gaat blijkbaar niet de concurrentie achterna als het om dubbele camera’s gaat. Vorig jaar hadden de Pixels de beste camera’s van dat moment, dus op die gebied hoeven we ons vooralsnog geen zorgen te maken.

Bron: @onleaksMySmartPrice

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jazco -

  Wat schrijven jullie nou voor iets raars? De Pixel afkomstig van Googles gloednieuwe eigen hardware divisie? Geen samenwerking met andere fabrikanten?

  Waar halen jullie die onzin vandaan? De Pixel zou door Huawei worden gebouwd maar Huawei wilde hun label erop (zoals bij LG Nexus), daar had Google geen zin in. Dus klopte Google bij HTC aan.

  Sterker nog, alle informatie van journalisten die wel echt hun werk doen, wijst erop dat HTC een model in ontwikkeling had en Google heeft dat model gekozen en het verder uitgewerkt. Vervolgens door HTC laten bouwen.

  De Pixel toestellen zijn dus HTC telefoons waarbij Google een flinke vinger in de pap had.

 2. ikke -

  “Vorig jaar hadden de Pixels de beste camera’s van dat moment”

  Dus niet want de HTC 10 was al beter…. En die hebben ze dus niet overtroffen. Bovendien is nu de HTC U11 de nieuwe koning….

  1. tokstok -

   De beste camera is de camera die je bij je hebt.

   Ik denk de kwaliteit van de camera en dus de foto’s puur een individuele kwestie is.
   Ik zweer bij de pureview, carl zeiss camera’s, maarbook dat is weer heel persoonlijk

Android Oreo installeren

Zo installeer je Android 8.0 Oreo op je smartphone lees verder

Vervangend display kan gebruikt worden om je smartphone te bespieden lees verder

Geen MIUI meer: ‘Xiaomi werkt aan Android One-smartphone’ lees verder

IFA mobiele vakbeurs

Dit kunnen we verwachten van IFA 2017 lees verder

iPhone 7 verslaat Galaxy S8 en wordt 17 miljoen keer verkocht lees verder

iOS 11 Touch ID snel uitzetten

iOS 11 laat je in noodgevallen simpel Touch ID uitzetten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters