Dit zijn de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL

De gereputeerde lekker @OnLeaks heeft het uiteindelijke design van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL onthuld. Gaat Google indruk maken?

Google komt met de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL

Vorig jaar wist Google te verrassen met de Google Pixel en Pixel XL. Eindelijk nam de zoekgigant zelf de controle met zijn gloednieuwe hardware divisie. Geen problematische samenwerkingen, maar een premium vlaggenschip.

Google Pixel XL design
De Google Pixel XL

Dat loonde. De Pixel en Pixel XL zijn nog steeds een van de beste toestellen van dit moment, vooral qua cameraprestaties. Op het gebied van design stelden de toestellen wel lichtelijk teleur.

Dikke schermranden en een generiek uiterlijk pasten niet helemaal bij het flinke prijskaartje. Aan de andere kant was het begrijpelijk: Google moest in acht maanden het roer omgooien en de toestellen ontwikkelen.

Juist daarom kijken we zo uit naar de Google Pixel 2 en de Pixel 2 XL. De zoekgigant heeft nu langer dan een jaar de tijd gehad om zijn nieuwe toestellen te ontwikkelen. Samsung en LG hebben ondertussen vlaggenschepen uitgebracht met zeer dunne schermranden.

Waarmee komt Google op de proppen? De betrouwbare blog Android Police toonde onlangs al vermeende renders van de Pixel 2 XL. De afbeeldingen tonen een zeer strak vlaggenschip met dunne schermranden. Oftewel: precies waar fans op hoopten.

Google Pixel 2 XL

Nieuwe renders tonen Google Pixel 2 van alle kanten

Dit keer krijgen we het toestel van alle kanten te zien. We hebben geluk, want opnieuw gaat het om een betrouwbare en gereputeerde bron: @Onleaks. Hij heeft naar verluidt fabrieksschetsen en andere informatie weten te bemachtigen.

Opnieuw komende dunne schermranden naar voren. Ook zien we de dubbele speakers van de Google Pixel 2. Aan de achterkant valt vooral het glas op. Gelekte informatie wijst op specificaties om je vingers bij af te likken, inclusief de onaangekondigde Snapdragon 836.

Dat is een verbeterde versie van de chip die op dit moment onder andere in de OnePlus 5 en Sony Xperia XZ Premium zit. Overigens valt het op dat deze beelden opnieuw een enkele camera tonen.

Google gaat blijkbaar niet de concurrentie achterna als het om dubbele camera’s gaat. Vorig jaar hadden de Pixels de beste camera’s van dat moment, dus op die gebied hoeven we ons vooralsnog geen zorgen te maken.

Bron: @onleaksMySmartPrice

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters