Google komt niet met budgetmodel Google Pixel

De Google Pixel krijgt een opvolger. Rick Osterloh, de hardwarebaas van Google, heeft dit tijdens een gesprek bekendgemaakt. De Google Pixel 2 zou net als de voorganger een high end-toestel worden.

Premium-toestel

Google Pixel 2In een gesprek met AndroidPit heeft Osterloh de komst van de Pixel 2 bevestigd. Osterloh vertelt dat de smartphone-industrie een jaarlijks ritme heeft. Google wil dit ritme ook volgen. Osterloh heeft tijdens het gesprek geen informatie over het toestel bekendgemaakt. Hij vertelt alleen dat de Pixel 2 net zoals de voorganger een premium-toestel wordt. Eerder gingen er geruchten rond dat Google aan een budget-variant van de Pixel werkt. Volgens Osterloh zou het bedrijf alleen aan premium-toestellen werken.

Geruchten over de Google Pixel 2

Er wordt verwacht dat de Pixel 2 waterbestendig wordt, omdat de meeste premium-toestellen van tegenwoordig dat ook zijn. Ook zou er aan een verbeterde chipset worden gewerkt. Volgens geruchten zou het toestel twee camera’s aan de achterkant krijgen. Ook krijgt het toestel waarschijnlijk ondersteuning van Google Daydream en Google Tango. Dat zijn de Virtual Reality en Augmented Reality-platformen van het bedrijf.

Beschikbaarheid van de Google Pixel-toestellen

De datum van lancering heeft Osterloh niet bekendgemaakt. De Pixel 2 zal volgens Osterloh wel dit jaar gepresenteerd worden. Het is nog niet bekend wanneer de Google Pixel 2 in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Google Pixel is vorig jaar in oktober gepresenteerd. De smartphone wordt officieel nog niet in Nederland aangeboden, al kun je ‘m hier en daar toch verkrijgen. Het is nog niet bekend wanneer het toestel officieel naar Nederland komt. De Google Pixel kost 649 dollar en de Google Pixel XL 769 dollar.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters