‘Google brengt Pixel 3 met Andromeda in derde kwartaal van 2017 uit’

Het evenement van Google staat om de hoek en belooft zowel zowel hardware- als softwarematig veel veranderingen met zich mee te brengen. Volgens betrouwbare bronnen zal Google een nieuwe laptop, de Pixel 3, in het derde kwartaal van 2017 aankondigen met Andromeda als mogelijk besturingssysteem.

Andromeda

pixel 3De naam Andromeda hebben wij al eerder deze dag genoemd. Het zal naar verluidt een fusering zijn van het mobiele besturingssysteem Android en ChromeOS, dat gebruikt wordt voor Chromebooks, laptops met een licht doch snel besturingssysteem. Het is nog niet bekend of toekomstige smartphones van Google op Andromeda gaan draaien. Waarschijnlijk is het nieuwe besturingssysteem vooral gericht op laptops, tablets en hybrids. Het eerste product dat op Andromeda gaat draaien is naar verluidt de Pixel 3.

Pixel 3

De Pixel 3 zou een laptop worden van Google, die als codenaam ‘Bison’ heeft. Deze laptop wordt niet gezien als Chromebook. Er gaan geruchten dat deze laptop voorzien gaat worden van het nog onaangekondigde besturingssysteem Andromeda. De laptop zou een ultrabook worden met een 12,3-inch scherm. Google wil echter ook dat het apparaat een ‘tablet mode’ krijgt. Wat hiermee wordt bedoeld is nog niet duidelijk. Het zou kunnen betekenen dat het toetsenbord verwijderbaar is en het dus kan worden gebruikt als tablet.

Hoewel nog niks bevestigd is, gaat het toestel volgens de betrouwbare geruchten beschikken over een m3 of i5 processor met 32 of 128 GB aan opslaggeheugen in combinatie met 8 of 16 GB aan werkgeheugen. Uit deze gegevens blijkt dus dat er meerdere mogelijkheden zijn. Het is niet bekend of er maar twee verschillende varianten zullen zijn, of dat er meer aan te passen valt. Ook zal de laptop beschikken over een vingerafdruksensor, twee usb-C poorten, een 3,5mm jack, toetsenbordverlichting, ondersteuning voor een styluspen, stereo speakers, en een batterij die ongeveer tien uur mee zou moeten gaan.

Prijzen en beschikbaarheid

De geruchten zeggen dat het goedkoopste model over de toonbank gaat voor $799,- wat omgerekend ruim €700,- is. Het is niet precies bekend wanneer het apparaat geïntroduceerd gaat worden, maar volgens de geruchten zou het in het derde kwartaal van 2017 verkrijgbaar moeten zijn. Sinds Google het aanstaande evenement zelf bestempeld heeft als de belangrijkste aankondiging sinds Android wordt er druk gespeculeerd over een potentiële eerste demonstratie van het nieuwe besturingssysteem. Het zou overeenkomen met de informatie van The Journal, de website die vorig jaar als eerste met nieuws over Andromeda kwam.

Bron: Android Police

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters