Bingo: eerste details Google Pixel 3 smartphones van 2018 gelekt

We hebben de onthulling van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL achter de rug, dus dat betekent dat we uit kunnen gaan kijken naar volgend jaar. Nu al? Ja, nu al. De geruchtenmolen begint namelijk weer extra vroeg op gang te komen.

Codenamen van drie nieuwe Google Pixel smartphones

De codenamen van drie nieuwe Pixel smartphones zijn namelijk opgedoken. De zoekgigant verwijst telkens met visnamen naar nieuwe Pixel-toestellen. Daardoor duiken er tijdens de ontwikkeling van nieuwe smartphones geregeld vis-gerelateerde termen op in gelekte stukjes code. Ook nu is het weer raak. Maak kennis met de crosshatch, albacore en blueline. De codenaam crosshatch dook al eerder op in code van Android.

Google Pixel 2018

Drie toestellen dus, terwijl Google er dit jaar drie uitbracht. Vlak voor de onthulling van de Google Pixel 2 en Pixel 2 XL dook de Ultra Pixel op, een extra premium Android smartphone. Dat bleek uiteindelijk om neppe informatie te gaan, maar volgend jaar kun je wel een vergelijkbare strategie van Google verwachten.

Premium toestel?

Naar verluidt komt het Amerikaanse bedrijf dus met drie nieuwe Pixel smartphones, waaronder een premium toestel. De overige twee smartphones zijn ‘normale’ high-end smartphones. Daarmee lijkt Google dus een maar al te bekende weg in te slaan: die van Apple. Apple kwam dit jaar met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus, de opvolgers van de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus. Daar bovenop kwam nog eens de extra prijzige iPhone X, die je overigens vrijdag kunt pre-orderen.

Google Ppixel 2 XL
De Google Pixel 2 XL

Neem dit soort details echter met een flinke korrel zout. Het duurt nog ongeveer een jaar voor de Google Pixel 3 en Google Pixel 3 XL onthuld gaan worden. Bovendien doken er eind vorig jaar ook drie codenamen op, terwijl er uiteindelijk maar twee toestellen zijn onthuld. De zoekgigant heeft dus een model geschrapt. Misschien ging het toch om de Ultra Pixel, een smartphone die simpelweg niet op tijd klaar was. Maar dat is speculatie. Voorlopig zullen we nog even geduld moeten hebben.

Via: Droid-Life

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters