Google Pixel C loopt vast na beveiligingsupdate

De Google Pixel C loopt vaker vast na de beveiligingsupdate van mei. Op de forumsite Reddit zijn er meerdere gebruikers die hun beklag doen over de software-update.

BeveiligingPixel C

Doordat er steeds vaker berichten naar buiten komen over het kraken van smartphones om zo informatie te winnen zijn fabrikanten en ontwikkelaars steeds meer bezig met de beveiliging van apparaten. Android houdt zich hier al jaren mee bezig. Elk Android-toestel krijgt elke maand een nieuwe beveiligingspatch om zo de veiligheid van persoonlijke informatie te waarborgen.

Error

De Google Pixel C is geen uitzondering op deze regel en dat is ook goed. Het wordt alleen minder leuk voor Pixel C-gebruikers als de tablet er niet op vooruit gaat, maar minder bruikbaar wordt. Dit gebeurde namelijk met de laatste beveiligingspatch van deze maand. Gebruikers rapporteren in grote getalen dat de tablet na de patch ineens vaak vastloopt.

Het probleem doet zich voor als de tablet niet op stroom is aangesloten. De Pixel C werkt zonder netstroom ongeveer een half uur naar behoren en loopt dan ineens vast. De tablet start zich dan opnieuw op en werkt dan weer een half uur goed tot het opnieuw gebeurd.

Oorzaakandroid-6.0-marshmallow

Ervaren Android-gebruikers zeggen dat het te maken heeft met de Doze modus die in Android 6.0 Marshmallow of hoger is ingebouwd. Deze functie zou er normaal gesproken voor moeten zorgen dat het apparaat minder stroom verbruikt als het niet gebruikt wordt. Gebruikers ervaren de bug dan ook meestal als ze de tablet even niet gebruiken. Verder zijn er ook nog gebruikers die hetzelfde probleem ervaren met de b├Ęta versie van Android N op hun tablet.

Oplossing

Google heeft nog geen gehoor gegeven aan het probleem, maar het bedrijf zal ongetwijfeld snel tot actie over gaan en een nieuwe patch uitrollen. Voor nu kunnen gebruikers het beste hun tablet terugzetten naar de vorige beveiligingspatch van april. Deze kun je downloaden op de Android site.

Bron: Reddit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Zakkenrollers app

Met deze app ben je zakkenrollers te slim af lees verder

10.5-inch iPad Pro

Apple iPad Pro met dunne schermranden onthuld: alles wat je moet weten lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste budgetsmartphones voor deze zomer lees verder

iPad Pro

Dunnere schermranden: renders nieuwe 10.5-inch en 12.9-inch iPad Pro lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Apple iPad Mini

Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters